FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Drever

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunderacer som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

På siden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Drever.

Læs mere i vores leksikon om racen Drever.

Køb drever

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Drever en er en meget venlig og rolig hund, som elsker at gå på jagt. Racen er meget udholdende og den holder af at arbejde i lang tid. Racen har en god lugtesan, som også er medvirkende til, at hunden er dygtig til at opspore vildt, når den er med på jagt. De korte ben gør dog samtidig, at den er langsommere end de større racer, men den kan til gengæld færdes steder, hvor det er mere kompliceret for de større hunderacer at færdes. En drever er ikke kun velegnet som jagthund, den er også velegnet som familiehund. Racens ret så rolige temperament gør, at den er særdeles god til børn og bare menesker generelt. Den gør sjældent, når den er indendørs, og den er i det store hele meget omgængelig.

 

Racen er på ingen måder aggressiv, hvilket skyldes, at den ikke er avlet til at dræbe, men blot til at opspore vildt, og det afspejler sig også i dens milde sind. En drever elsker at anvende sin lugtesans og forfølge et spor, så det er en god ide at holde den i snor på gåturene, da den er drevet af sine instinkter.


Racen er altså venlig og omgængelig i forhold til både voksne og børn, fremmede hunde og andre dyr. Dens lille størrelse og milde væsen gør altså racen til en udmærket familiehund. Den vil dog ikke trives med kun at skulle bruges som selskabshund, da jagtinstinktet ligger så dybt i den.

Racen har brug for meget social nærhed og menneskelig kontakt. Men den har endnu mere brug for at få tilfredsstillet sit stærke jagtinstinkt og få lov til at bruge sin utrolige sporsans, som racen altså besidder. Nordens eneste lavbenede støver er en version af den tyske westfälische dachsbracke. Den kom til Sverige i begyndelsen af 1900-tallet som drivende jagthund fortrinsvis til hjortevildt og blev krydset med lokale hunde. I dag er racen Sveriges mest populære jagthund og en af landets mest udbredte racer. I Danmark udvikledes den i det sydvestlige Jylland under navnet strellufstøver. Der er kun få muligheder for støverjagt i Danmark, og de to varianter er nu identiske og har samme standard. Dreverens tydeligste karakteristika er dens små korte ben og den lange krop. Hovedet er stort og aflangt og ørerne er lange, brede og hænger ned. Benene er lige og ryggen lang og lige. Øjnene er klare og mørkebrune. De er ligeledes meget udtryksfulde og giver hunden et venligt udtryk, som man ikke kan andet end at holde af.


Racen bliver omkring 32-38 cm med en vægt på 14-16 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er en selvstændig jæger, som er meget udholdende fysisk og mentalt. På jagt løber den langt omkring og er parat til at fortsætte længe efter, at ejeren har fået tilfredsstillet sin jagtlyst - og disse egenskaber gør altså racen til en fantastisk jagthund. Man skal dog være opmærksom på, at racen er vanskelig at gøre lydig og kan ikke gå løs uden at det er trænet nøje.

 Pleje og pasning

Racens pels er grov, lige og ligger tæt. Pelsen beskytter ikke meget i koldt og fugtigt vejr, men det generer ikke den robuste hund, så længe den bare får lov at bevæge sig, og dermed holde sig i gang på jagt. Pelsplejen er minimal og klares let med en gummibørste eller en hurtig aftørring med en klud.

 Håndtering af racen

Racen samarbejder gerne, så længe den finder opgaverne meningsfyldte, og det er noget som interesserer den. Man gør helt klart sig selv en tjeneste ved at begynde indlæringen med vægt på indkald meget tidligt og træn venligt, vedholdende og konsekvent.