FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Engelsk Foxhound

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

På portalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hvalpe som er til salg indenfor denne Engelsk Foxhound.

Læs mere i vores leksikon om racen Engelsk Foxhound.

Køb engelsk foxhound

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

De to godkendte varianter af foxhound: den engelske og den amerikanske, har altid kun været opdrættet til at jage mange sammen i et såkaldt pack. Selv om de generelt er venlige og omgængelige, vil de kun kunne tilpasse sig livet i en familie, hvis de bliver socialiseret på mennesker fra tidligste hvalpe alder, da man ikke skal tage fejl af at racen er en udpræget jagthund. Engelsk foxhound er en dejlig aktiv og energisk jagthund. Anskaffer man sig en engelsk foxhound skal man være indstillet på at aktivere den dagligt med masser af motion, da den har et stort behov for at få rørt sig. Dens udholdenhed er helt speciel og hvis den ikke får lov at løbe tilstrækkeligt og få brændt noget energi af, kan den blive destruktiv. Den Engelske foxhound er opdrættet og avlet til at leve i en stor flok, men det er vigtigt at socialisere hunden mens den er hvalp, og det skal man være indstillet på. Racen er ikke en typisk familiehund og den er bedst velegnet til en familie med store børn, da den ikke trives vildt godt med små børn. Racen er velegnet til lydighedstræning - men dette kræver dog en god portion tålmodighed. Udfordringen ligger specielt i at få hunden til at komme tilbage, når man kalder, da den har en tendens til at strejfe. På grund af dens jagtinstinkt, vil den opspore og sætte efter et bytte, som den har spottet. I tilfælde af at den får færden af noget vildt, kan den være ekstrem svær at kalde til sig igen.

Det meget stærke jagtinstinkt stiller store krav med hensyn til motion og mentalt stimulerende beskæftigelse, og man skal virkelig vide hvad man laver, når man har med denne race at gøre. Generelt er hunden mere afhængig af selskab med artsfæller end med mennesker. Det siges at man krydsede franske støvere og lokale britiske jagthunde varianter helt tilbage i 700-tallet. Meget tidligt begyndte man at føre avls bøger, og overklassen i England bruger formuer på deres kobler af jagthunde. Omkring 1650 bragte velhavende nybyggere foxhounds med til Nordamerika, hvor racen efterhånden udviklede sig ad et lidt andet spor. Den blev lettere, hurtigere og mere højbenet end den engelske. I dag er engelsk og amerikansk foxhound anerkendt som to forskellige racer.


Racen bliver omkring 56-63 cm med en vægt på 25-34 kg.Racens aktivitetsniveau

Oprindeligt forholder det sig sådan at en stor flok hunde blevet sluppet løs, når rævejagten atter gik ind. Hundene skulle løbe ræven træt og holde den fast, til jægerne, som fulgte efter på tunge jagtheste, nåede frem og gjorde en ende på dens lidelser. Denne jagtform er nu forbudt på levende vildt i næsten alle lande og afløst af jagt efter en kunstig hare. Dette beskriver ret så godt racens aktivitetsniveau, og derfor kræver den altså en del erfaring med at have hund, hvis man ønsker sig denne race, som er ret så egenrådig.Pleje og pasning

Pelsen på racen kan variere fra helt kort og glansfuld til lidt længere og mere ru. Den kræver ikke meget pleje og den er ganske nem at holde i skak.Håndtering af racen

Hvis en otte til ti uger gammel hvalp flytter fra hundeflokken og optages i familien, kan den naturligvis opdrages som andre hunde, men hvis det sker efter, kan det gå hen og blive en anelse problematisk. Opskriften er venlighed, konsekvens, vedholdenhed, variation og belønning.