FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din engelsk toy terrier her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på Dyreportal.dk kan du finde mange forskellige voksne hunde og hvalpe til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din næste hund her. Se alle salgsannoncer for Engelsk Toy Terrier herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Engelsk Toy Terrier.

Køb engelsk toy terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Den Engelske toy Terrier som vi kender i dag er et resultat af avlen på Black og Tan terrieren. Racen er tæt i familie med den noget større Manchester Terrier. Den blev i England hurtigt populær som rottehund. Det foregik sådan at hunden blev placeret i en indhegnet arena med en masse levende rotter, hvorefter hunden skulle fange og dræbe flest mulig rotter på tid, dette var en populær sport og der blev indgået mange væddemål om resultatet. Den oprindelige rottedræber er kvik, årvågen og lynhurtig. I familien er den kærlig og selvbevidst, venlig og imødekommende over for alle. En lille meget charmerende selskabshund, som er relativt nem og kun fylder lidt. Selv en så lille hund har brug for at bevæge sig, og den elsker at løbe frit. Passende daglig motion nedsætter også risikoen for overvægt, som måske er den største trussel mod racen. Den Engelske Toy terrier er en særdeles elegant, velafbalanceret og kompakt hund, med stramme, tørre linjer. Den skal være harmonisk bygget, med en lang, elegant og let buet hals, en smal og dyb brystkasse, med godt hvælvede ribben samt et let buet lænd. De små dværghunde kom med i lommen, når ejerne gik på pub. Så var der basis for et rask væddemål om, hvis hund der kunne dræbe flest rotter på kortest tid. I slutningen af 1800-tallet gik der desværre mode i racen, som oprindelig var skabt gennem udvælgelse af særlig små manchester terriere. Man gjorde dem stadig mindre, og til sidst var de så små, at de ikke var i stand til at forplante sig. Heldigvis fik man reddet toy terrieren på målstregen, og siden 1950 er det igen gået fremad. Racen bliver omkring 25-30 cm for begge køn med en vægt på ca. 2,7-3,6 kg.Racens aktivitetsniveau

Race har alle de typiske terrier-egenskaber, som vi kender dem: Racen er nemlig selvstændig, aktiv og trives ikke med en stille og rolig tilværelse. Den vil meget gerne have at der skal ske noget, og det må gerne være noget med fart over feltet. Den forventer at være med, hvor der foregår noget, og den vil meget gerne være midtpunktet i forsamlingen.

 

 

Pleje og pasning

Racens pels er meget kort, men utrolig tæt og glansfuld. Racen kræver kun minimal pleje, hvor en hurtig aftørring med en fugtig klud er tilstrækkelig. Racen har dog en tendens til at danne tandsten, og det skal man hele tiden være observant på, så et regelmæssigt tjek hos dyrlægen er at foretrække - for at undgå komplikationer i fremtiden, hvis man ønsker sig denne race.

 


Håndtering af racen

Racen er samarbejdsvillig og har let ved at lære - og man kan derfor lære den tricks og nye ting hele tiden. Man skal dog tage hensyn til dens lille størrelse, så den ikke bliver overbelastet, men med god kontakt og masser af ros kan den lære mange underholdende hundekunster, som den også selv har stor glæde af, og den finder det selv enormt sjovt, hvis der bliver taget tilstrækkeligt hensyn til den.