FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din entlebucher sennenhund her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Entlebucher Sennenhund herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Entlebucher Sennenhund.

Køb entlebucher sennenhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Entlebucheren er en udpræget arbejdshund. Racen er livlig, lærenem temperamentsfuld, selvsikker og frygtløs. Anskaffer man sig en Entlebucher, skal man være indstillet på at bruge meget tid sammen med hunden og gøre dens liv spændende, aktivt og indholdsrigt. En Entlebucher sennenhund er den mindste af sennenhundene der findes. Der er fuld af liv, temperamentsfuld, selvsikker og modig - faktisk er den så modig at den tangerer lidt til det frygtløse. Omkring mennesker den kender godt og føler sig tryg ved, er den venlig, sød og hengiven. Racen er ekstremt loyal og stærkt knyttet til sin familie, og den vil simpelthen gøre alt for de mennesker, som den anser for at være sine mennesker. Når det handler om fremmede er den en anelse mistroisk og på vagt. Med andre ord så ser den altså fremmede mennesker nøje an. Den er rimelig gøende og derfor støjende, og kan have nogen tendens til at reagere på udfordringer, som den ikke føler sig tilstrækkelig til at løse.

 

Racen er altså en middelstor hund med et udpræget behov for motion og beskæftigelse. Desuden behøver den et trygt og socialt liv i tæt kontakt med mennesker.


Racen har sit navn efter den dal i kantonerne Luzern og Bern, hvor man i 1920'erne fandt de sidste eksemplarer af den, og på basis af dem reddede man racen fra at uddø. Oprindelsen er uvis, men visse træk tyder på en forbindelse til de vagt- og kvæghunde, som de romerske legioner bragte med op gennem Alperne. Racen har i hjemlandet altid været holdt som arbejdshund uden særlig fokusering på udseendet. Den forekommer i dag både med en naturlig kort hale og med en medfødt stumphale.


Racen bliver 44-50 cm med en vægt på 20-25 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er skabt til det formål at arbejde selvstændigt med fritgående køer på alpernes stejle terræn, og den tager derfor gerne mod anvisninger, hvis det bliver trænet med den fra den er hvalp. Dens jagtinstinkt er meget behersket, så den holder forholdsvis nær kontakt og er ikke tilbøjelig til at strejfe, hvis dette er noget den er trænet til. Racen er rigtig god til sporarbejde, hvilke også er en aktivitet som den elsker at lave, og den vil trives rigtig godt, hvis den får lov til at lave noget sporarbejde engang imellem som en afveksling i dagligdagen.

 

 

 

Pleje og pasning

Racens pels er kort, glat, en anelse ru og glansfuld over tæt underuld. Pelsen er robust og kræver som sådan ikke noget pleje. En gennembørstning med jævne mellemrum fjerner støv og løse hår, som der måtte være. Racen har tendens til at blive overvægtig, hvis den ikke får tilstrækkelig motion, så det skal man altså tænke nøje over.

 Håndtering af racen

Racen er generelt en hund der elsker at arbejde, som er god til at koncentrere sig og positiv over for al indlæring den bliver præsenteret for. Den deltager med stor tilfreds i alle former for hundesport og kan blive en god redningshund, hvis man ønsker sig dette af hunden.