Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Epagneul Bleu de Picardie

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

På siden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Epagneul Bleu de Picardie.

Læs mere i vores leksikon om racen Epagneul Bleu De Picardie.

Køb epagneul bleu de picardie

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Denne race bliver også kaldt for den franske spaniel, og den er især kendt for sin hårdførhed som gør den i stand til at modstå ekstremt klima. Ydermere er den også kendt for sin fine næse samt sin medfødte føjelighed. Den franske blanding mellem setter og spaniel består af fire selvstændige racer: Fælles for dem alle er at de er alle sociale og elskværdige hunde. De er også ekstremt blide og hengivne i familien og glade for at lege med familiens børn - en rigtig dejlig familiehund kunne man beskrive den franske blanding som, hvis man kun må bruge få ord. De er tillidsfulde over for fremmede og omgængelige sammen med andre hunde, og volder aldrig problemer. Man skal dog bestemt ikke tage fejl af, at det er hunde der bruges til jagt, som stiller store krav til deres ejers udendørs aktivitetsniveau, og som ikke vil trives som udelukkende selskabshunde på trængt plads, hvor de ikke kan få lov til at bevæge sig omkring.


Det forholder sig nemlig sådan at racerne har brug for at få lov til at bevæge sig frit omkring og bruge deres gode lugtesans. Til trods for dette er de faktisk kun moderat motionskrævende, men man skal stadig ikke tage fejl af deres instinkt, som ligger så dybt i dem. De er selskabelige og sætte stor pris på opmærksomhed og kontakt fra deres mennesker, hvis de bliver holdt tilstrækkeligt i gang i form af regelmæssig motion.

Langhårede fuglehunde har været kendt siden middelalderen. Dengang blev de brugt til jagt med fangstnet. Med forbedringen af skydevåbnene i sidste halvdel af 1700-tallet blev disse hunde omskolet til at søge efter fugl, tage stand og apportere efter skuddet. De blev gennem de følgende århundreder tilpasset forskellige terræner, men de er fortsat allround jagthunde til al slags vildt. De franske langhårede hønsehunde er mere settere end spaniels. De har altid været mest udbredt i hjemlandet, men interessen er nu ved at blive vakt flere steder uden for Frankrig.


Racen bliver 57-60 cm med en vægt på 19-21 kg.



Racens aktivitetsniveau

Fælles for dem alle er at de er fulde af liv og energi. De er altid parat til at følge deres jagtinstinkt, når deres fine næse får fært af vildt, og de har ingen skrupler ved at sætte efter, så snart de får færten af noget de synes er spændende. De bevæger sig gerne ud på stor afstand, og der skal en tidlig og vedholdende opdragelse til for at holde jagtlysten på et acceptabelt niveau, og dermed kan man også mindske deres ellers store trang til at strejfe vidt omkring. En hund som er trænet fra tidligste hvalpe-alder, er dog både lydhør over for anvisninger og holder relativt god kontakt med sin ejer. De er alle glade for en rask svømmetur, så du vil helt sikkert vinde hos hunden ved at tage det med ud og svømme engang imellem.

 



Pleje og pasning

Deres pels er glat og har en lidt silkeagtig struktur med en del fylde. Pelsen kan bølget, men ikke decideret krøllet. Pelsen beskytter godt - også når de færdes i vand. Pelsplejen er meget overkommelig, og er ikke noget som kræver helt vildt meget opmærksomhed. En jævnlig gennembørstning er nok til at fjerne snavs og løse hår, og du vil kunne holde pelsen i skak med dette.



Håndtering af racen

Håndteringen af denne race er sjældent problematisk. Det forholder sig nemlig sådan at allerede som unge er de ekstremt samarbejdsvillige og glade for at lære nye ting - derfor er opdragelsen af racen altså aldrig rigtig et problem, hvis man formår at træn tempofyldt og varieret og skifte mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger. Apporteringsøvelser kan med fordel bruges som en ekstra belønning, da det virkelig er noget som racen nyder i fulde drag.