FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Field Spaniel til salg

Har du ledt længe efter en hund som dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk finder du alle hunderacer som sælges i Danmark, på siden er der både ældre hunde som bortgives men også nye salgsklar kuld som søger nyt hjem.

Vi har gjort det nemt at enkelt at søge de forskellige hunde frem som er til salg med vores smarte filteringssystem, gør du nemt kan tjekke om den hunderace du leder efter er tilgængelig på siden. Hvis du har brug for mere viden om hunden kan du læse alt hvad der er værd at vide i bunden af siden.

Læs mere i vores leksikon om racen Field Spaniel.

Køb field spaniel

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Racen er en meget livlig hund, som samtidig er meget energisk med et udpræget og veludviklet jagtinstinkt. Racen er altså mere vagtsom end de andre spanielracer, og derfor er den parat til - hvis er nødvendigt, at være en smule fjendtlig overfor andre mennesker og hunde, som den ikke kender. I familien-henseende er racen næsten altid rolig og venlig mod både voksne og børn, men den egner sig ikke som udelukkende selskabshund, da man bestemt ikke skal tage fejl af dens jagtinstinkt.

Racen har i den grad brug for en tidlig socialisering til mennesker og andre dyr - og det er en god idé at socialisere den fra den er hvalp, da det sociale aspekt altså kan forårsage problemer i dens voksne liv. Racen kræver ydermere en tålmodig og konsekvent opdragelse, som indeholder tiltrækkeligt med motion, beskæftigelse og nær menneskelig kontakt. Racen arbejder selvstændigt, når den er med på jagt, og den er meget udholdende - også i vanskeligt terræn. Racen knytter sig stærkt til sin fører og ejer, og holder relativ god kontakt i det fri. Racen er altså en udpræget enmands-hund, men vil godt kunne fungere i en familie, hvis den flytter ind som hvalp.


Kort sagt så har racen altså brug for en tidlig socialisering med mennesker og andre dyr og en tålmodig og konsekvent opdragelse, som bygger på gensidig respekt fører og hund imellem. Hvis man dog formår at føre dette ud i livet, kan man få en udemærket familiehund, hvis man har for øje at bruge den på jagt. Denne meget gamle race er udviklet fra en gruppe, som blev benævnt landspaniels til forskel fra vandspaniels. Den har samme baggrund som cocker spaniel og blev frem til 1892 betragtet som en variant af denne. I tidens løb er den blevet krydset med både sussex spaniel og engelsk springer spaniel. En overgang kom opdrætterne på vildspor med avl på længere ryg og kortere og mere bastante ben. Det gik hårdt ud over racens jagtegenskaber. Heldigvis er man siden 1950'erne igen kommet på rette spor.


Racen bliver omkring 46 cm med en vægt på 18-25 kg.Racens aktivitetsniveau

Når racen er sammen med andre artsfæller kan den være næsten overdrevet aktiv - faktisk kan den tangere til at blive helt ustyrlig, hvis den ikke har respekt for dig som sin fører. Den er meget selvstændig, men det er muligt at kalde hunden til sig, hvis man har trænet dette fra tidlig hvalpe-alder.Pleje og pasning

Racens rimelig lange pels er glansfuld og glat tilliggende med en silkeagtig struktur og uden underuld. Pelsen kræver en hel del arbejde med kam og børste, og pelsen skal friseres regelmæssigt, for at undgå at den filtrer sammen. Som hos alle spaniels skal ørerne holdes pinligt rene og fri for hår i øregangen for at undgå infektioner, som kan være til stor gene for hunden.Håndtering af racen

Opdragelsen af racen kræver en stor portion tålmodighed og venlig konsekvens, men ellers skulle opdragelsen ikke volde de store problemer. Hundens store lyst til at følge et spor og til at apportere kan udnyttes som særlige belønninger til styrkelse af samarbejdet og kontakten, da den helt klart vil betragte sådanne aktiviteter som en belønning.