FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund)

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

På hjemmesiden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hvalpe som er til salg indenfor denne Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund).

Læs mere i vores leksikon om racen Finsk Hyrdehund (Lapsk Vallhund).

Køb finsk hyrdehund (lapsk vallhund)

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Racen er en relativt rolig hunderace, og den er også kendt som en af skandinaviens nulevende skatte. Race er dog kendt for dens rolige og milde væsen, som gør den til en behagelig familiehund hos aktive mennesker, som kan formå at holde hunden, som den nu skal holdes. Den finske hyrdehund har tendens til at gø, og det stammer simpelthen fra dens hyrdeinstinkt, da den er avlet til at drive tusindvis af rensdyr afsted over sneen, og derved skal den kunne gø højt og tydligt. En finsk hyrdehund har et vagtinstinkt, som gør, at den vil gø, når der kommer nogen forbi, og det kan være en smule hæmmende for en kommende ejer, hvis man ønsker sig denne race. Derfor er det nødvendigt at den allerede fra hvalp af lærer hvornår den må gø, og hvornår den bestemt ikke må gø. Racen besidder dog også en hel række gode kvaliteter, og den er overbærende og tolerant over for børn, og så elsker den simpelthen at lege. Når den handler om fremmede mennesker og hunde er den tillidsfuld, tolerant og afslappet - hvis den altså føler sig tryg i selskabet. Racen er bestemt ikke en selskabshund, da det er en hund, der skal aktiveres og bruges. Den skal have en hel del udendørs motion og mange muligheder for at løse opgaver i tæt samarbejde med sine mennesker - og den vil simpelthen ikke trives med en hverdag, hvor den ikke kan få frit løb for sin energi.

Denne race stammer fra samernes ældgamle rensdyrvogtere dog muligvis krydset med forskellige polare trækhunde. I midten af 1900-tallet var opblandingen med andre racer blevet så stor, at hunden næsten var ubrugelig til sit oprindelige arbejde, og samtidig foretrak mange af samerne snescooteren som arbejdsredskab, når renerne skulle samles. Et aktivt og målrettet avlsprogram i Finland og Sverige sikrede dog, at racens arbejdsevne, styrke og temperament blev genopbygget og bevaret. Det er værd at vide at det forholder sig sådan at, en del hunde af denne race kan være reserverede overfor fremmede mennesker og det ses ikke som en fejl. Tæverne er oftest mere ydmyge end hvad hanhundene er. Dette kan dog holdes i skak, hvis man bare sørger for at hunden bliver socialiseret tilstrækkeligt som hvalp.


Racen bliver 49-55 cm med en vægt på 15-25 kg.Racens aktivitetsniveau

I den frie natur vil man opleve at racen er yderst aktiv, energisk og udholdende. Indendørs er racen dog rolig og afslappet, når den ellers er vel stimuleret, ved at holde den aktiveret regelmæssigt og opfylde dens behov. Det er ikke en race, som stresser let og den er yderst god til at holde hovedet koldt. Racen knytter sig meget til sin familie, og den vil beskytte sin familie til enhver tid.Pleje og pasning

Racens meget kraftige pels består af grove, lange dækhår, som der dækker den fine og tykke underuld, som racen har. Racen fælder to gange om året og her er det nødvendigt at børste den tit ellers er det en selvrensede pels, der ikke kræver børstning i det daglige. Pelsen beskytter rigtig godt imod al slags vind og vejr.Håndtering af racen

Hyrdehunden - som man ikke skal tage fejl af, besidder arbejdsglæde og vilje til samarbejde, men den har også polare spidshundens selvstændighed. Racen er generelt lydhør og nem at opdrage, og opdragelsen volder sjælendt de store problemer. Hvis den trænes venligt, konsekvent og varieret, er den egnet til mange slags hundesport, og man vil have en ven for livet, hvis man vælger en hund af denne race.