FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Finsk Støver

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

Her hos os har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores salgsannoncer indenfor denne Finsk Støver.

Læs mere i vores leksikon om racen Finsk Støver.

Køb finsk støver

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Hvis racen bliver beskæftiger nok, kan man opnå at få en ret så godmodig og afbalanceret hund, som tilmed er rolig og hengiven i familien og venlig mod familiens børn i det store hele. Den kan have et lidt anstrengt forhold til mennesker, som hunden ikke kender, og den går sjælendt godt i spænd med andre hanhund, så det er vigtigt at være opmærksom på dette, hvis man ønsker sig en hund af denne race. Racen kan dog finde sig til rette i en meget aktiv familie, men trives absolut bedre som jagthund, og hvor den kun skal forholde sig til et menneske.


Racen er lidt krævende i form af at den behøver en del motion og beskæftigelse, som stimulerer den mentalt, og som giver den mulighed for at bruge sin fine lugtesans, som racen besidder. Racen er udviklet i Finland i løbet af 1800-tallet på baggrund af svenske støvere, foxhound og schweiziske støvere. I 1893 tog man initiativ til et storstilet avlsprogram med det formål at skabe en homogen, national støverrace (fortrinsvis til harejagt). Den minder meget om hamilton støveren (se side xx), men den er lidt højere og længere i kroppen. Den er i dag Finlands populæreste hunderace, den er også udbredt i Sverige og Norge, og den har desuden fundet vej til andre dele af verden.


Racen bliver omkring 55-61 cm med en vægt på 20-25 kg.Racens aktivitetsniveau

Hvis man sammenligner racen med de norske støvere følger den finske støver sporet, men den apporterer ikke det nedlagte vildt, som de norske støvere ellers gør det - og der skiller den sig markant ud. Racen arbejder oftest alene sammen med sin fører, og som nævnt ovenfor, har den det altså bedst med kun at skulle forholde sig til et menneske. Racen bevæger sig over store afstande, men holder med træning forholdsvis god kontakt, hvis man formår at træne lydigheden fra den er hvalp af.Pleje og pasning

Racen har en kort pels, som er glat, tæt og ret grov. Pelsen ligger tæt ind til kroppen og plejen af pelsen klares nemt med en gummibørste eller en fugtig klud. Racens store ører kræver til gengæld opmærksomhed, da de falder tungt ind til hovedet og skal altid holdes omhyggeligt rene, for at undgå gener.Håndtering af racen

Racen har det med at reagere forholdsvist positivt på al indlæring den bliver præsenteret for, men den er ikke nem at gøre fuldstændig lydig, og derfor skal lydigheden trænes ekstra. Man skal være meget venlig, vedholdende og konsekvent, når man håndterer en hund af denne race.