FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Gos d'Atura Catala

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

Her hos os har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Gos d'Atura Catala.

Læs mere i vores leksikon om racen Gos D'atura Catala.

Køb gos d'atura catala

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Gos d'atura catala

En Gos d'atura catala, eller catalansk hyrdehund som den også kaldes, er en hunderace som oprindeligt stammer fra den østlige del af Pyrenæerne i provinsen Catalonien i Spanien. Her har racen været anvendt som hyrdehund i flere hundrede år. Stadig den dag i dag anvendes hunden til at hyrde får og kvæg i området.Oprindelse og historie

Racen blev først registeret i det spanske hunderegister i 1915, selvom den har eksisteret længe før det i den nordspanske provins Catalonien. Her har den vogtet får og andet kvæg under barske vejrforhold i mange år. Det har betydet, at racen har udviklet en hårdførhed, der sjældent er set lige hos andre hunde. En Gos d'Atura Catala kan således udstå både høj varme og kulde. I lokalområdet omkring Pyrenæerne, hvor racen oprindeligt opstod, findes der flere forskellige varianter af racen. De tilhører dog alle den samme race. Grundet racens selvstændige sind og rolige temperament, har den også været anvendt til andre formål end hyrdehund, fx som politi- og militærhund samt til at drive heste. Endelig har racen også været anvendt til forskellige former for bevogtningsopgaver gennem tiden. Efter 2. verdenskrig faldt racens popularitet drastisk – faktisk så meget, at den var tæt på helt at uddø. Heldigvis lykkedes det for en gruppe engagerede opdrættere at redde og genoprette racen. Den er dog stadig meget sjælden udenfor Spanien.Udseende og kendetegn

En Gos d'atura catala er en mellemstor hund som vejer mellem 17 og 19 kg når den er fuldt udvokset. Hannerne er mellem 47 og 55 cm høje mens tæverne er mellem 43 og 53 cm høje. Racen har en robust kropsbygning og en lang, ru pels som kan være både lige eller bølget. Racen kan derudover kendes på dens meget lange overskæg og pandehår, som ofte er så langt, at det skygger for øjnene. Pelsfarven er typisk en blanding af beige, hvid, sort eller grå, men kan også have rødlige nuancer.Mentalitet og adfærd

En Gos d'atura catala er en arbejdshund med et stort energiniveau og aktivitetsbehov. Har man en Gos d'atura catala kommer man aldrig til at kede sig. Racen er utrættelig vil følge sin ejer gennem alt slags terræn og vejr. Racen er derfor en fantastisk ledsager til den aktive familie, som bruger mange timer hver dag ude i naturen. En Gos d'atura catala er derudover en fantastisk familiehund da den er både rolig og hengiven overfor børn, som den elsker at lege med. Den kan dog godt være en smule skeptisk overfor fremmede.


Det er en hund, som kræver meget motion hver dag. Det skal man være forberedt på, før man køber en Gos d'atura catala. Det er ikke en hund, som bare ligger i sofaen og slapper af hele dagen. Den vil derimod helst opholde sig udenfor og være aktiv. Bliver hunden ikke tilstrækkeligt beskæftiget, vil den hurtigt kede sig hvilket kan føre til mistrivsel.

Selvom en Gos d'atura catala elsker sin familie, er det også en meget selvstændig race, som godt kan lide at gå sine egne veje. En Gos d'atura catala kræver derfor en erfaren ejer, som formår at træne og opdrage den. Mange ejere af catalanske hyrdehunde går til agility, hvilket racen er særdeles velegnet til.Pelspleje

Racens lange pels skal børstes jævnligt for at undgå sammenfiltring. Der findes dog også en meget sjælden korthårede variant af racen, som kræver væsentlig mindre pelspleje. Man kan med fordel trimme hundens pandehår og skæg, så det ikke bliver for langt.


Sundhed og sygdom

Den gennemsnitlige levealder for en Gos d'atura catala er 12 til 14 år. Det er ikke en hund, som er kendt for arvelige sygdomme.