FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din grand bleu de gascogne her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På denne side kan du finde mange forskellige hunderacer til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Grand Bleu de Gascogne herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Grand Bleu De Gascogne.

Køb grand bleu de gascogne

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Grand bleu de gascogne er ikke en hund der egner sig til blot at være en familie- eller selskabshund. Det er en, som navnet, fransk opstået race, der er avlet op til jagt, og de har derfor meget stærke jagtinstinkter, er modige og meget hurtige, når de får øje på eller færten af et byttedyr. Selvom de er nemme at omgås, er venlige og generelt tillidsfulde og loyale over for deres mennesker, er det altså hunde der har behov for at blive brugt og at få lov til at reagere på deres instinkter. Desuden er de opdrætte i flokke af artsfæller, og trives altså bedst i et miljø med flere hunde.


Er grand bleu de gascogne alligevel den hund der passer til ens behov, er det meget vigtigt at være opmærksom på, at racen kræver meget at holde. Det er vigtigt, at sørge for at hundende bliver socialiseret tidligt, og især til forskellige mennesker og også børn, hvis de skal kunne omgås. Desuden har de et meget højt behov for fysisk bevægelse, stimulering og udfordring, da det er vigtigt de får brugt deres evner, og bliver stimuleret mentalt. Racen er opstået i Frankrig og var tidligere i 1600- og 1700-tallet særligt populære blandt den franske højadel, hvor de betragtedes som et symbol på velstand og magt. Hunden er avlet frem med tilpasning til det miljø de skulle drives i, særligt klima og terræn. Grundet deres stand i den franske højadel, blev de næsten udryddet under revolutionen i Frankrig. Dette lykkedes dog ikke, da nogle af hundene blev skjult og bevaret. Herefter blev racen krydset, og disse hunde gav derved ophav til racen som den kendes i dag.


Størrelsen for hanner vil typisk være 65-72 cm; for tæver 62-68cm. Vægt 32-35 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er opdrættet til brug ved jagt. Derfor har de et meget stor behov for fysisk aktivitet og mentalt stimulering. I deres brugstid, ville en gruppe af hunde blive sluppet fri når der skulle jages, og de ville sammen få færten af et byttedyr og jagte det til de havde løbet det træt, og derefter sammen nedlægge byttet. Selvom denne jagtform ikke længere er tilladt i de fleste lande, har hunden endnu sit jagtinstinkt, og det vil være næsten umuligt at holde hunden tilbage, hvis først den får aktiveret sit instinkt.Pleje og pasning

Pelsen er kort, glat og glansfuld, og er bygget til relativt varmere forhold end dem vi har i norden. Pelsen kræver ikke den store pleje, men ørerne skal holdes rene og fri for filtrer.Håndtering af racen

Denne race er ikke let at opdrage på, og opdragelse og indlæring skal starte tidligt og konsekvent, hvis den skal have succes. Dette er på trods af, at det generelt er en opmærksom, samarbejdsvillig og intelligent hund. Man vil få en meget selvstændig hund, og indkald kan give store udfordringer, især hvis hunden først har fået færten af noget interessant. Træningen og belønningen skal variere meget for at holde interessen.