FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Griffon Bleu de Gascogne

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af racer som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

På portalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyreannoncer indenfor denne Griffon Bleu de Gascogne.

Læs mere i vores leksikon om racen Griffon Bleu De Gascogne.

Køb griffon bleu de gascogne

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Griffon Bleu De Gascogne hører til de mellemstore franske støverracer, der kan føres mindst 800 år tilbage i Frankrig. Mellem disse, er der sjældent forskel på mentalitet og temperament, og forskellene findes nærmest udelukkende i pelsen, da farve og struktur her kan være forskellig. De er alle, både de ruhårede såvel som de korthårede, ganske venlige og nemme at omgås. De er opdrættet til jagt af forskelligt vildt, og de er derfor ganske hårdføre og udholdende, og har brug for et højt aktivitetsniveau, og vil derfor sjældent trives som selskabshunde. Som familiehund, kræver de masser aktivitet og opgaver, så de kan få opfyldt deres behov både mentalt og fysisk. Hvis dette lykkedes, kan man sagtens få en skøn familiehund i denne race. Eftersom det er en race der er avlet til at følge fært, må dette behov dækkes, ved at give hunden forskellige søge opgaver og lignende. Når deres aktivitetsbehov er dækkede, er de gode og selskabelige, og nyder nær kontakt både med mennesker og artsfælles. Grundet deres jagtlyst, kan det være en fordel at have dem på et indhegnet område, og sørge for opdragelse, da de kan være svære at kalde tilbage, hvis jagtinstinktet tændes.

 

Størrelsen for hanner vil typisk være 50-57 cm; for tæver 48-55. Vægt 20-25 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er avlet  til jagt til alt slags vildt, og det er derfor en selvstændig og drivende hund. De kan være meget lydhøre, for at fortælle omgivelserne hvilken vej jagten går, så jægeren kan komme på skudhold af byttet. Som regel vil de gerne arbejde sammen i par eller flokke, men den kan sagtens selvstændigt arbejde over stor afstand, med nogenlunde kontakt til sin ejer. På grund af denne avl til jagt, har de et stort aktivitetsbehov og behov for at blive brugt. Dette kan gøres ved gode, lange gåture og masser mental stimulering, blandt andet ved leg så som at søge eller lignende.

 

Pleje og pasning

Pelsen er ru og hunden har en underuld, der beskytter godt i både kolde og varme klimaer, og beskytter også imod rifter der kan opstå ved kontakt med buske og lignende. Den kræver en jævnlig god og grundig børstning, men kun lidt trimning hvis man synes, da man ikke må klippe en hund med underpels. Ørerne er relativt store og hænger, og det er vigtigt at de holdes fri for skidt, støv og hår i øregangen, og kan med fordel tørres forsigtigt en gang imellem.

 

Håndtering af racen

Det kan bestemt være en udfordring at træne hunden til at komme tilbage når man kalder. Grundet deres store jagtinstinkt, kræves der en tidlig og meget vedholdende og konsekvent træning, hvis det skal lykkedes at kunne kalde hunden hjem. Det kan være svært at opnå kontakt til hunden, når først jagtinstinktet er slået til. Ud over denne udfordring, er de generelt lærenemme og villige til at arbejde, hvis blot træningen udføres venligt, varieret, konsekvent og med masser af belønning.