FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din griffon korthals her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige racer til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde dit nye familiemedlem her. Se alle salgsannoncer for Griffon Korthals herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Griffon Korthals.

Køb griffon korthals

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Dette er en hund der virkelig kommer under huden på en. Racen er meget social og villig til at indrette sig efter de forhold og mennesker den  lever sammen med. Hunden er super livlig og elsker at lege, - for eksempel med familiens børn. Den er samtidig meget imødekommende overfor fremmede. Dog kan en hanhund af denne race have lidt svært ved at socialisere sig med andre hanhunde. Racen er muskuløs og har brug for fysisk aktivering så ejeren til denne race skal være en person der enten er aktiv og kan tage hunden med, eller en der har tid til at tilgodese hundens behov for fysisk aktivitet.

 

Hollænderen Ecduard Korthals fortalte ikke hvilke hunderacer han dengang i 1800 tallet brugte for at skabe den ruhårede hønsehund. Kleiner münsterländer, braque francias, franske griffoner og muligvis barbet har nærmest stensikkert hver deres andel i denne framragende race som arbejder på alle terræner men som dog ikke er hurtig nok til at konkurrere på markprøver. Eduard Korthals boede periodevis i tyskland men gennemførte det meste af sit arbejde med at avle i Frankrig og derfor er dette hjemlandet for racen.

 

Racen bliver 55-60 cm høj for hanner, og tæver 50-55 cm. De vejer 23-37 kg.

 

Racens aktivitetsniveau

Jagtlysten er vigtig hos denne race. Hunden har et stort jagtdrive men som samtidig ikke er så højt som ved hønsehunde. racen er god til at arbejde selvstændigt men holder sig tæt på og holder kontakt. Hunden er meget opmærksom og lydig, blot man sætter ind med lydighedstræning og socialisering tidligt.

 


Pleje og pasning

Hundens pels er hård og meget grov, - nærmest som svinebørster. Ikke krøllet eller ligesom uld, bare hård. Underulden er god, tæt og vandafvisende. Det er en pels der kan klare alle slags vejr, men som dog kræver gennembørstning en gang imellem, og nogle gange en trimning. Især skæg og øjenbryn bør børstes dagligt.

 

Håndtering af racen

Racen er meget lærenem og positiv herfor. Den knytter sig meget til sin ejer og ønsker at samarbejder, så opdragelsen er som regel meget let hvis man træner venligt, positivt og gerne i små sekvenser med gode belønninger.

er.