FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Groenendael

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunderacer som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

Hos os har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Groenendael.

Læs mere i vores leksikon om racen Groenendael.

Køb groenendael

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen er af sind meget lig de andre 3 belgiske hyrdehunde så det der stor om malinois, tervueren og laekenois gælder også for den sorte groenendael og omvendt. De er alle sammen livlige og opmærksomme hunde som er meget tæt knyttet til deres mennesker og fungere så godt som selskabshunde i en familie som er aktiv og som har nogen hundeerfaring. Hvis den får rigeligt med aktivitet og motion er den glad, og mentale udfordringer er også rigtig gode for den, samt et socialt liv. Hvis den er understimuleret, kan den være svær at være sammen med da det vil vise sig som rastløshed.


Baggrunden er fælles for alle de belgiske hyrdehunde, og navnlig groenendael og terbueren er i tæt familie med hinanden. Det er nærmest kun farven som adskiller de to racer fra hinanden, og det kan endda nogle gange, i sjældne tilfælde ske at der i et kuld med groenendael hvalpe optræder en hvalp med tervuenenfarver. I nyere tid har alle racerne fundet god anvendelse som både handicap hunde men også redningshunde. Racen har navn efter et slot syd for Bruxelles. Hannerne bliver 60-66 cm høje, og tæver 56-62 og de vejer omkring 27-29 kg.

 

Racens aktivitetsniveau

Racen er utrættelig og en rendyrket konkurrencehund indenfor forskellig hundesport. Hunden er meget aktiv og stærkt føre orienteret men også i stand til at arbejde selv når situationen kræver det. Den skal socialiseres fra hvalp.

 

Pleje og pasning

Pelsen er meget lang på kroppen, benene og halen og rundt om halsen hvor det er ligesom en krave. På hovedet, ørene og foran på dens ben er pelsen kort. Pelsplejen er ikke megen, og klares med en børste en gang om ugen.

 

Håndtering af racen

Racen er glad og positiv, og elsker at lære noget nyt samt den er let at opdrage. Det er vigtigt at man opdrager denne hund med konsekvens, og undgår at stresse hunden med overdrevne belønninger når den gør noget godt. Det er også vigtigt at den får Lov til at lege imellem øvelserne, lad hunden falde helt til ro først.