FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Grønlandshund

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunde som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

Hos os har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hundehvalpe som er til salg indenfor denne Grønlandshund.

Læs mere i vores leksikon om racen Grønlandshund.

Køb grønlandshund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Denne race er en rigtig natur hund, med alt hvad det indebærer. Racen er derfor kun egnet som familiehund hos nogle mennesker som har stor hunde erfaring og selvfølgelig forståelse for hundens race. Hunden er meget energisk, vagtsom og mental robust, og fungerer rigtig godt både med voksne og børn, og det er en meget nysgerrig hund der elsker at være en del af en flok, her familie eller flere hunde. Racen har et stort behov for at kunne løbe og trække. Det sociale liv er også rigtig vigtigt for denne hund, og derfor kan udendørsaktiviteter være rigtig gode. Denne hund kan rigtig godt lide at være udenfor.

 

Dette er en af verdens ældste hunderacer, som i mange år har været eskimoernes transport og jagtredskab. Racen findes stadig i Nordgrønland, men her er avlen af hunden lidt overladt til sig selv. Det er kun de sundeste og de stærkeste hunde som overlever under de baske vilkår de lever under. Disse kan føre racen videre. For mennesket har denne race været et arbejdsredskab og omsorgen for den har ikke været så stor, og har kun været for at opretholde dens evne til at trække de tunge slæder.

 

Hannerne bliver mindst 60 cm høje, tæverne mindst 55 cm. De vejer 30-32 kg.

 

Racens aktivitetsniveau

Disse hunde kan ikke opdrages efter hvalpealderen da de ikke forstår at katte og andre dyr som er små, ikke er noget de skal jage. De er dog meget hengivne overfor mennesker, og de er gode til at respektere opdragelse og rammer.

 

Pleje og pasning

Pelsen er grov med stride dækhår over en dejlig blød underuld. Den fælder rigtig meget en gang om året, men derudover kræves der kun en jævnlig børstning af pelsen. Den beskytter rigtig godt under alle forhold og hunden befinder sig bedst udendørs året rundt.

 

Håndtering af racen

Opdagelsen kræver en vis tålmodighed og konsekvens. Racen vil have rigtig godt af at kunne trække en slæde om vinteren, men ellers vil det også være rigtig godt for hunden at løbe ved siden af en cykel og på den måde få brugt sin krop på en meningsfuld måde.