FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din hannoveransk schweisshund her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunderacer til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Hannoveransk Schweisshund herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Hannoveransk Schweisshund.

Køb hannoveransk schweisshund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Beskrivelse af hunderacen

Den største og klart den tungeste af schweisshundene er ikke en selskabshund. Den hører til hos de aktive jægere. Hvis den igennem jagt får tilfredsstillet sin jagtlyst og sit instinkt for at forfølge et spor den finder interessant, er den meget rar,rolig og omgængelig. Det er en hengiven familiehund, og stærkt knyttet til den, som arbejder med den. Racen kan være noget reserveret overfor fremmede mennesker og hunde.

 

En super dygtig sporhund, som behøver en del fysisk aktivitet og også mange opgaver, hvor den skal bruge sin velfungerende næse. Får den ikke mental stimulering og god social kontakt så fungerer den ikke,

I oldtiden jagede kelterne med hunde, som i line tavst afsøgte og fandt spændende spor efter vildt der havde været der. Derefter lod man de gøende, og drivende jagthunde afslutte jagten. Da skydevåbnene havde deres indtog i 1600-tallet, forsvandt interessen derfor også for disse såkaldte leithunde. De fik efterfølgende opgave at søge efter blodspor fra især anskudt vildt (Info: ”schweiss” betyder blod). Gruppen af schweisshunde er i dag tre racer: Hannoveransk schweisshund, og dens efterkommer bayersk bjergschweisshund og alpenländische dachsbracke.


Hanner er 48-57 cm, og tæverne 46-55 cm. De vejer 25-30 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er meget tålmodig, udholdende og selvstændig, og den arbejder rigtig godt, og koncentreret samt er meget vedholdende, og med god kontakt til føreren. Det er ikke en hund, man skal lade gå løs på steder med vilde dyr såsom i skoven, og trafik Udnyt i stedet dens sporevner ved at lade den gå og snuse på en mark eller i skoven med line!Pleje og pasning

Racens tætte pels er meget kraftig og beskytter rigtig godt mod både vejr og mod rifter fra grene og torne på buske. Den er glat og tæt, og virker en smule mat. Jævnlig gennembørstning gør at fældningen er minimal til forår og efterår. Ørerne er meget store og tunge, og de kræver nogen opmærksomhed en gang imellem.

 

Håndtering af racen

Sportræning er en nødvendighed for hundens mentale trivsel. Begynd gerne tidligt, og skift gerne træningsmiljø og belønninger en gang imellem. Indlæringen skal meget gerne være venlig, lystbetonet og konsekvent, så sørg for at motiver hunden på en god måde til at arbejde, for den vil rigtig gerne. Hvis den har tidlige gode oplevelser med børn og voksne vil den være mindre reserveret.