FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din hokkaido her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde dit nye familiemedlem her. Se alle salgsannoncer for Hokkaido herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Hokkaido.

Køb hokkaido

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Alle de fire mindre udbredte japanske spidshunderacer har rigtig meget til fælles. Af væsen er de meget venlige og rolige, rare og gode i fredelige situationer, men de er også meget vagtsomme og noget afvisende overfor nye mennesker og andre dyr i starten. De kan med den rigtige opdragelse sagtens tilpasse sig en aktiv familie med en god hundeerfaring, men den behøver en ejer, som kan sætte sig i respekt så den forstår at det er ejeren der bestemmer.

 

Det er en naturhund, som selv med en tidlig socialisering ikke er gode til udelukkende at være selskabshunde. De er middel i størrelse, meget stærke, udholdende og har brug for masser af motion og udfordringer som for eksempel kan være sporarbejde. De elsker en nær kontakt med mennesker, som de kender, føler sig trygge ved og respektere. Forfædrene til de mellemstørrelse japanske spidshunde kom for cirka omkring 4000 år siden til øgruppen fra det asiatiske fastland. De tilpassede sig de forskellige klimatiske og terrænmæssige forhold,men uden at deres udseende kom til at ændre sig væsentligt. De blev først godkendt som selvstændige racer i løbet af 1930'erne og er efterfølgende i Japan erklæret for “natur-monumenter".


Hanner bliver 48-52 cm, og tæver 45-49 cm. De vejer 16-18 kg når de er voksne.

 

Racens aktivitetsniveau

Har tidligere været meget anvendt til jagt på større vildt som hjorte, vildsvin og endda også bjørne. De opspore selv vildtet i tavshed og fastholder ved gøen dets opmærksomhed, indtil jægeren når  frem. Jagtlysten er stadig meget stor, så det er ikke hunde, man kan lade gå løs for så kan de godt finde på at forfølge et spor, men også fordi de tit vil være lidt udfordrende over for andre hunde, og det kan hurtigt ende galt.Pleje og pasning

Pelsen er en grov en, dog med en med blød og tæt underuld. Længden og tykkelsen af pelsen passer til klimaet i hundens hjemegn. Det påvirker både mængden af pelspleje og og hvor meget den fælder, men generelt set gælder, at er man grundig med gennembørstning en gang om ugen så skal det nok gå. Med hensyn til foder er racerne meget nøjsomme.Håndtering af racen

Racen er meget opmærksomme og er hurtige til at opfatte, men som de selvstændige jægere de er, er de ikke meget for at skulle samarbejde. De er dog gode til at indrette sig efter lederen af flokken. De skal helst hurtigt fra tidligste hvalpealder vænnes til fremmede mennesker og også til andre hunde, og de skal hele tiden vide, hvem det er der bestemmer.