FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Irish Softcoated Wheaten Terrier

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunderacer som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

På portalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores salgsannoncer indenfor denne Irish Softcoated Wheaten Terrier.

Læs mere i vores leksikon om racen Irish Softcoated Wheaten Terrier.

Køb irish softcoated wheaten terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Denne race har et mildere og roligere væsen end de fleste andre terriere, og hunden er generelt set lidt mere tolerant i forhold til andre hunde. Hunden er glad, meget nysgerrig og altid venlig mod alle og utrolig tålmodig med børn. At fungere som gårdhund var en af dens tidligere, oprindelige opgaver, og racen er stadig en udmærket vagthund, men nu også super egnet som en familiehund. Racen har brug for meget fysisk motion beskæftigelse som giver mening, og et godt socialt liv i meget tæt kontakt med familien - nogle hunde kan endda være næsten overvældende kontaktsøgende, så man kan synes at de er lidt for sociale. Racen var oprindelig de fattige irske bønders hunderace.

Hunden levede sit hårde liv i landsbyerne i mange århundreder. Racen har i mange år holdt rotter og mus fra dørene, og drev husdyrene ud og ind, passede på ejerens hus og hjem og var også med på jagten på alt slags vildt. Specialister havde man ikke råd til. Denne baggrund har racen tilfælles med alle de andre irske terriere. Man fik i 1930'erne øjnene op for denne hund som race, og siden da har den kæmpet sig til en solid plads som en god og omgængelig selskabshund. Hannerne bliver 46-48 cm, mens tæverne bliver 43-45 cm. Racen vejer 15-20 kg.Racens aktivitetsniveau

En robust, aktiv og energisk race med en stor jagtlyst. Racen sætter en meget stor pris på muligheden for at løbe frit uden line. Racen kan godt lide at gå på jagt på egen hånd, men den er faktisk meget lydhør og har en god kontakt med sine mennesker, så det er let nok at styre den selvom den har fået færten af noget.Pleje og pasning

Den halvlange pels er dejlig blød, lidt ligesom silke, og glansfuld, og nogle gange bølget. Racens helt færdigudviklede pels er et par år om at udvikle sig. Pelsen kræver megen arbejde med en børste, men den fælder faktisk nærmest ikke. Pelsen kan formes hvis man klipper den i facon, eller den kan vokse naturligt uden større indgriben.

 


Håndtering af racen

Racen er super opmærksom, har en meget hurtig opfattelse, og er for det meste meget samarbejdsvillig, så opdragelsen giver sjældent større problemer. Man skal være ubetinget konsekvent, dog samtidig meget kærlig og positiv overfor hunden. Man kan med fordel skifte øvelserne og udfordringerne ud en gang imellem så hunden ikke kommer til at kede sig.