FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Irish Water Spaniel

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af racer som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

På siden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Irish Water Spaniel.

Læs mere i vores leksikon om racen Irish Water Spaniel.

Køb irish water spaniel

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Racen er en meget selvstændig og energisk hund - generelt superomgængelig over for familien, men kan dog være noget reserveret i forhold til fremmede, og især hanhundene kan den have et problem med, og være lidt udfordrende overfor. Det er en race, der vil se sine omgivelser an før den stoler på dem. Hunden kan tilpasse sig livet i en aktiv familie, men denne race er ikke en hund for familien som skal have sin første hund. Der skal gerne være lidt erfaring med hunde før man anskaffer sig denne hund.


Racen kræver sin ejer at holde denne hunden i en god fysisk og mental form. Racen har et stort behov for nær kontakt og en del motion, gerne med daglige svømmeture, hvis man er så heldig at bo tæt på en sø. At apportere fra vand er en af dens absolutte dens yndlings opgaver.

Racens oprindelse er svært at svare præcist på. Man mener dog, at den er udviklet på baggrund af hunderacer fra især Mellemøsten, som kom til Irland igennem Spanien eller Portugal. racens tidligste irske omtale stammer helt tilbage fra omkring år 1600, så racen er sikkert kommet til landet før jagtgeværet. Racen kan ud over vand-arbejde også tilpasses andre former for jagt. Hunden apporterer velvilligt også fra land og også fra tæt bevoksning, og hunden kan endda også trænes til at tage stand for fugle, så overall en god jagthund både til lands og i vand.


Hanner bliver op til n53-59 cm, mens tæver af racen bliver 51-56 cm. De kommer til at veje 20-30 kg når de er fuldvoksne.

 

Racens aktivitetsniveau

Det er en aktiv, udholdende og robust race som er god til jagt- minder mere om en retriever end en spaniel. Racen holder som regel en god kontakt, især når ejeren er indstillet på og forstår at udfordre den med opgaver, som hunden finder meningsfyldte, det kan for eksempel være apportering.Pleje og pasning

Racen har små tætte krøller på hele kroppen, og lidt længere foran, og på benene. Pelsen må ikke være ulden, og den skal helst have et naturligt olieindhold, sådan at den afviser vandet. En irish water spaniel fælder, ikke kun med enkelte hår, men gerne med totter, - og dette året rundt, derfor kræver pelsen en del pleje, men en god børstning, minimum hver fjortende dag, og også gerne en klipning hver anden måned gør opgaven med at holde pelsen lidt lettere.Håndtering af racen

Racen er ikke særlig nem at opdrage på, så træningen kræver en vis erfaring og forståelse, og det er vigtigt at sætte sig ind i før man får hunden. For det meste skal hunden behandles med meget venlig, men med konsekvens, i og andre gange skal der arbejdes mere sensitivt for at styrke samarbejdet med ejeren.