FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Irsk Rød/Hvid Setter

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

Her hos os har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyreannoncer indenfor denne Irsk Rød/Hvid Setter.

Læs mere i vores leksikon om racen Irsk Rød/Hvid Setter.

Køb irsk rød/hvid setter

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Racen er generelt meget social og fuld af kærlighed i forhold til familien og meget imødekommende overfor fremmede mennesker, men også andre hunde. Hunden er i bund og grund en meget energisk jagthund, men som er virkelig god til at tilpasse sig, - også livet sammen med mennesker, hvis de er indstillede på at tilfredsstille hundens enorme store behov for at bruge sin næse. Racen behøver en meget nær forhold og kontakt med sine mennesker og har et stort behov for at blive beskæftiget med nogle opgaver som hunden synes giver mening. Mangel på fysisk og mental aktivitet kan vise sig som rastløshed.

 

Racens oprindelse er den den helt samme som de øvrige setter racer. racen findes i 2 varianter, som den dag i dag regnes for to helt selvstændige racer. Den rød og hvide er den ældste af dem, og man påstod dengang, altså op gennem 1800-tallet, at den var meget mere effektiv på for eksempel jagt. Racen som er helt rød blev kendt for den smukkeste, og det medførte også en fokusering på dens udseende, så det i nogle lande gik ud over de egenskaber hunden havde. Rigtig mange opdrættere verden over har dog heldigvis nu holdt fast i at skabe nutidens på en og samme tid mest effektive og smukke jagthund som også er en god familiehund.


Hanner bliver 58-67 cm, og tæver 55-62 cm. De kommer til at veje 20-30 kg når de er færdigudviklede.

 


Racens aktivitetsniveau

racen er meget livlig, superhurtig og ekstremt udholdende med en meget stor jagtlyst. Hunden holder en rigtig god kontakt, og er den godt trænet, følger den med glæde de anvisninger som den får. Racen er dog nogle gange svær at kalde tilbage, hvis den har fået færten af noget spændende, og den bør derfor holdes i en kort line på trafikerede steder, for eksempel ved vejene.

 


Pleje og pasning

Den lidt lange pels er utrolig glat og uden nogle bølger eller krøller. Den er blank, som silke og ikke så tyk som hos andre settere. Jævnlig brug af børste holder pelsen ren og flot, og fri for fældning og pelsen på bryst, ben og hale helt fri for filtre, som kan genere hunden rigtig meget.Håndtering af racen

Racen er meget opmærksom og som regel meget positiv over for læring. Hunden bliver lidt sent voksen, så træningen skal begynde meget tidligt og være meget venlig og lystbetonet, - altså på hundens præmisser, men også samtidig vedholdende og konsekvent. Brug med fordel apportering som en belønning.