Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.
Her på portalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyreannoncer indenfor denne Irsk ulvehund.
Læs mere i vores leksikon om racen Irsk Ulvehund.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En irsk ulvehund er en meget stor hunderace som oprindeligt stammer fra Irland. Racen er verdens højeste hunderace. Hannerne er således ca. 90 cm høje i gennemsnit. Racen opstod i 1400-tallet, hvor den blev brugt til at vogte får samt som jagthund.
Den irske ulvehund blev udviklet i Irland i 1400-tallet hvor mange fårebønder døjede med at deres får blev taget af ulve. Man havde derfor brug for en stærk og stor hund, som kunne vogte fårene og tage kampen op mod ulvene. En lov blev sågar vedtaget, som sagde, at man som bonde havde pligt til at have mindst 24 irske ulvehunde til at beskytte dyrene mod ulve. Foruden at vogte får, har racen også været anvendt til storvildtjagt, samt brugt som gave til kongehusene i Europa.
Antallet af irske ulvehunde faldt dog drastisk i Irland, i takt med at ulven forsvandt mere og mere. Racen var derfor tæt på helt at uddø, men blev heldigvis reddet og genskabt ved at krydse nogle af de tilbageværende eksemplarer med den skotske hjortehund og grand danois. I 1879 blev racen optaget af Den Irske Kennelklub. Først i 1930 så vi dog for første gang den irske ulvehund i Danmark.
Den irske ulvehund er en enormt stor hund med en højde på mindst 79 cm for hannerne og mindst 71 cm for hunnerne. Derudover vejer hannerne mindst 54,5 kg og hunnerne mindst 40,5 kg. Den irske ulvehund kan dog sagtens blive markant større. Pelsen er mellemlang og strid og typisk grå, sort, gyldenrød, hvid eller hvedefarvet. Trods sin semilange pels kræver racen stort set ingen pelspleje. Pelsen er kendt for at holde sig selv i stor udstrækning.
På trods af sin enorme størrelse er den irske ulvehund en blid og kærlig hund. Man siger, at den er lige så rar, som den er stor. Derfor fungerer racen også rigtig godt som familiehund, hvor den er både hengiven og overbærende overfor små børn.
Nogle ejere af irske ulvehund påstår sågar at racen kan være en smule pylret og pjevset når den fx skal have klippet negle eller til dyrlægen. Det er lidt sjovt at opleve så stor en hund, være så pivet. Racen kan godt være lidt reserveret overfor fremmede. Den irske ulvehund kan derfor også sagtens anvendes som vagthund i hjemmet. Her vil hundens størrelse formentlig alene skræmme de fleste tyve væk. På kort afstand er den irske ulvehund forholdsvis lydhør og medgørlig, men på lang afstand, kan den godt være lidt svær at kalde til sig. Hertil sidder jagtinstinkterne stadig for dybt i hunden. Vær derfor varsom med at slippe den fri på større arealer, hvis ikke du har 100% kontrol over den.
Den irske ulvehund har en kraftig og tæt pels, som beskytter den mod stort set alt slags vejr. Pelsens grove struktur betyder desuden, at den ikke behøver børstes særligt ofte. En gang om ugen er længe nok. Til gengæld skal man være forberedt på, når man anskaffer sig en irsk ulvehund, at hunden qua sin størrelse indtager ganske store mængder foder hver eneste dag. Det kan hurtigt blive til en stor månedlig udgift. En stor, fuldvoksen han kan sagtens spise op mod 1 kg foder om dagen.
Det er først og fremmest vigtigt, at man undgår at overbelaste racen fysisk mens den er hvalp. Dette kan nemlig skade hundens knogler og muskler. Undgå derfor langvarig leg og motion før hunden er helt færdigudviklet.
Den irske ulvehund kan derudover have følgende medfødte sygdomme: knoglekræft, mavedrejning samt hjerteproblemer. Det er dog værd at nævne, at det er meget sjældent, at hunden lider af disse sygdomme. Man kan desuden teste for dem.