FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Kuvasz til salg

En Kuvasz er en stor og elsket ungarsk hyrdehund, der er kendt for sine gode egenskaber for selvstændigt arbejde på store områder med at passe på landmandens landbrugsdyr på egen hånd. I dag findes der enkelte hunde tilbage der arbejder på samme vis, men langt de flest er nu godmodige familiehunde, der dog alligevel formår at holde vagt på ejendommen. Leder du efter en af de hvide kæmper i form af en Kuvasz, så tag og se om der ikke skulle være en til salg på dyreportal.dk eller kig længere nede på siden, hvis du blot er nysgerrig på at lære meget mere om racen.

Læs mere i vores leksikon om racen Kuvasz.

Køb kuvasz

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Sammenlignelige hyrdehunde

Der findes en hel del store hvide hyrdehunde, der for det utrænede øje kan være svære at skelne imellem. Her er en atletiske og udholdende Kuvasz en af dem. Grunden til at det i dag er blevet til flere forskellige racer er, at de oprindeligt kommer fra små samfund i bjergene, hvor der ikke har været den store færd mellem byerne i dalene. Her er der derfor avlet på hunde, der måske alle har haft samme stamfader, men som har været isoleret fra udefrakommende påvirkning. Denne Kuvasz er kendt for sin store opmærksomhed hvilket navnet også antyder, da "Kuvasz" betyder at høre eller lytte, hvilket den er ekstremt dygtig til.


En stor og beskyttende pels

Når man skal vandre rundt i bjergene og passe på ejerens landbrugsdyr, uanset hvordan vejret står til, så er det vigtigt at man både kan modstå sol og vind, regn og kulde. Derfor er den store pels på en Kuvasz særlig modstandsdygtig overfor vind og vejr, samtidig med at den er yderst isolerende. Den middellange pels holder sig kun silkeblød, hvis der sker jævnlig pelspleje i form af kam og børste. Yderligere fælder den en del, særligt om foråret når den store underuld skal af og hunden skal smide vinterfrakken. Til trods for mindre underuld, så er det dog således at en Kuvasz stadig har en hel del pels, hvilket man skal tage højde for på de varme dage i den danske sommer.


Beskytter-hunden

En Kuvasz er avlet til at vogte og gør det også hvis der skulle komme nogle ind på familiens territorie. Den har et enormt beskyttertrang og passer godt på alle den har kær. Du kan derfor forvente, at en Kuvasz ikke ligefrem springer i armene på fremmede, men i stedet gør en hel del for at forsøge at skræmme dem væk og på behørig afstand. Dette kan dog forebygges med fokus i træningen fra en tidlig alder.


Find en Kuvasz på dyreportal.dk

Der findes ikke så mange individer af Kuvasz i Danmark. Skulle der alligevel komme en til salg, så kan du med stor sandsynlighed finde den blandt de mange annoncer på dyreportal.dk. Du kan også vælge at tage et kig på nogle af de andre store hvide hyrdehunde der kan sammenlignes med en Kuvasz eller oprette en annonceagent for at blive notificeret så snart der skulle komme en hund til salg, hvalp eller voksen til videreformidling, som matcher dine behov og ønsker.