FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Lagotto romagnolo til salg

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På denne side kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Lagotto Romagnolo herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Lagotto Romagnolo.

Køb lagotto romagnolo

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Køb Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo er en krøllet, langhåret hunderace fra Italien. Navnet henviser til dens pels, som siges at ligne en lille hare. Den er blevet sammenlignet med Welsh Corgi Pembroke og Dachshund. De er også kendt som comigiale hunde - hvilket betyder "andehunde", fordi deres svømmefødder gør dem til fremragende svømmere. Lagotto Romagnolo er en gammel race, der går tilbage til omkring 850 år siden. Der er to teorier om, hvordan hunden opstod. Den ene teori går ud på, at de nedstammer fra tibetanske hunde, som den romerske hær bragte til Italien, mens en anden teori går ud på, at de blev udviklet af munke, der krydsede lokale vandhunde med forskellige andre racer. Navnet "Lagotto" stammer fra det italienske ord for "lille hare", som blev brugt på grund af deres pels, der ligner en hares pels. Selv om der endnu ikke er fundet nogen beviser, mener mange, at disse hunde engang blev brugt til at jage grævlinge, da deres pels fik dem til også at ligne lidt en grævling, når de var våde.


Sådan ser en Lagotto Romagnolo ud!

Når du finder en Lagotto Romagnolo til salg, kan du forvente at ende ud med en mellemstor hund, der vil veje op til 16 kg. som voksen. Den gennemsnitlige højde for en hanhund er ca. 32-37 cm, mens hunnen i gennemsnit er lidt kortere på 29-33 cm. Disse pelsede små væsener findes i tre forskellige farver - brune, hvide og kiksede. De har et enkelt lag pels, som ikke er særlig tyk, men stadig er ret varm! Den eneste del af deres krop, som ikke har pels, er næsen.


Deres mandelformede øjne passer normalt til farven på deres pels, og brun eller sort er det der er mest anerkendt for racen. Deres ører er halvt nedfaldne (ikke helt som hos andre hunderacer) og falder ned over øjnene, når de er afslappede. Når en opmærksom Lagotto Romagnola føler sig truet, vil den løfte ørerne lige op i en spids for at få dem til at se større ud. De kan let tilpasse sig både varme og kolde vejrforhold. Deres pels er meget hårdfør, men vikler sig let sammen, når den er våd - det tager derfor en del tid hver dag bare at børste dens pels, det er vigtigt at tage med i sine overvejelser, når man finder denne race til salg.


Sådan er Racens sind

Lagotto Romagnolos er ekstremt intelligente hunde, der er lette at træne. De udmærker sig ved enhver aktivitet, der involverer svømning eller jagt, men de er også fremragende kæledyr, fordi de er venlige over for børn, voksne og andre dyr. Selvom de oprindeligt er avlet som jagthunde, er instinktet i dag så dæmpet at de ikke er egnet som vagt eller jagt hunde. Deres retningssans er dog stadig intakt - det gør dem til fremragende hunde til apport lege. De bruges også stadig mange steder i Italien til at finde trøfler.


Lagotto Romagnolo kan meget let gå fra at være en førsteklasses svømmer til en førsteklasses tumlehund. De er fremragende løbekammerater for folk, der kan lide at jogge eller cykle. Denne race elsker at spille bold og vil jage efter frisbees med stor entusiasme.

Lagotto Romagnolos er kærlige over for børn og tager godt imod fremmede mennesker. De elsker deres familier til deres dages ende og vil passe ind hos de fleste. Denne hund er en meget omgængelig og loyal og gør kun, når den føler behov for at advare sin ejer om noget. De kræver ikke meget motion og vil ofte foretrække at lege med deres ejer eller andre hunde i stedet, men skal dog motioneres minimum 30 min. om dagen og gerne have mulighed for, at lege mere end det.


Når du søger efter en Lagotto Romagnolo til salg, er der mange ting, du bør overveje, før du køber et sådant dyr. Fordi de er så gode svømmere, skal du aldrig efterlade din hund uden opsyn i nærheden af vand, for de vil ofte springe ufortrødent i. Desuden spiser de normalt alt også ting, hvilket gør at det er en hund der kræver en del opmærksomhed fra sin ejer. Lagotto Romagnolo er den eneste såkaldte vandhund i verden, hvis pels ikke afviser vand; i stedet absorberer den op til 30 % af sin egen vægt i vand, hvilket gør den næsten helt vandtæt! Dette gør dem til fremragende svømmere og i stand til at arbejde i timevis uden at blive træt. Før du køber en Lagotto Romagnolo til salg, skal du overveje, hvilken livsstil du har, og om du vil investere i et sådant dyr. Hvis du kan lide at tilbringe meget tid udenfor med at svømme, jogge og spille bold, så vil Lagotto Romagnolo være en god tilføjelse til din familie.

Det vigtigste, når du kigger på denne race til salg, er at sikre, at de er sunde og ikke for overvægtige - de skal se mest muskuløse ud og tal gerne med opdrætteren om valg af foder til den.