FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Langhåret dværg gravhund

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunde som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

På portalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hundehvalpe som er til salg indenfor denne Langhåret dværg gravhund.

Læs mere i vores leksikon om racen Langhåret Dværg Gravhund.

Køb langhåret dværg gravhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Langhåret Dværg Gravhund til salg

Denne race er en af de kendte gravhunde racer, som nedstammer fra Tyskland. Historien om den langhåret dværggravhund : Langhårede dværg gravhunde blev opdrættet og trænet til at jage både over og under jorden. De er bedst kendt som en graver race, men de er også gode til at spore såret vildt på landjorden. Disse hunde blev avlet til at komme ind på de trange steder, som andre jægere ikke kunne komme ind på, eller hvor byttet gemmer sig, så det kan graves ud fra. Disse hunde er blevet brugt af tyskerne i århundreder. På tysk kaldes disse typer hunde for "Dachshund" Dette udtryk betyder grævlingehund, fordi når de tidlige gravhunde jagede, angreb de ofte grævlinge. Ordet "gravhund" på tysk kan henvise til enhver type gravhund race, uanset om hunden er langhåret eller korthåret. Det menes at racen opstod tilbage i middelalderen på baggrund af en arvelig dværgvækst. Selvom det egentligt var en defekt, kunne de medfødte skavanker anvendes til spille en positiv rolle på lang sigt. Disse hunde blev brugt til mange former for jagt, både over og under jorden.Sådan ser en langhåret dværg gravhund ud!

Denne race er, som navnet antyder, en langhåret gravhund. Den lange pelse er glat og er ofte lige eller let bølget, og underulden er meget fin. Farverne er enten rød gule eller gule med sorte aftegninger og/eller rust og brune aftegninger. Pelsen kræver ikke særlig meget pleje - blot lidt børstning en gang om ugen skulle være nok til at undgå, at hunden bliver filtet. Denne race er en lille, men robust hund som vil veje max 9 kg. som voksen og vil blive mellem 15 til 25 cm i højden. Hunden har en lang krop og små korte ben, som stammer fra dens oprindelse og den defekt, den angiveligt havde i middelalderen. Racen er på grund af selektiv avl er blevet skabt med henblik på at få en længere krop og kortere ben, så hunden ville være lille nok til at passe ind i kaninhuller, hvilket var deres oprindelige formål. Derfor lider denne race af nogle genetiske sygdomme, som andre racer typisk ikke lider af. Tjek derfor op på opdrætteren og kuld fra samme forældre, for at undgå en hund med for mange defekter.En langhåret dværg gravhunds sind og aktivitetsniveau!

Med denne race, får du en hund, der er meget aktiv og energisk, når den er ude. Dens intelligens gør, at den indendøre nemt finder ro, hvilken generelt gør den til en nem hund at eje. Dværg gravhunden deltager gerne i familiens liv, og den trivedes godt, når den bor sammen med børn eller andre dyr. Dens selvstændige natur gør det let for denne hund at bo i en lejlighed uden problemer. Det er også en meget modig og robust race, der har overlevet mange forhold og situationer gennem årene, hvilket gør den til en fantastisk ledsagerhund, hvis man har behov for støtte. Udover at være en loyal og stabil familiehund, der tilpasser sig sin familie, bruges racen stadig i dag til jagt. Dens energiniveau gør, at den er perfekt som jagt makker og selv til at opspore såret vildt på jorden. Den er skabt til et selvstændigt arbejde under jorden, hvor den ikke nødvendigvis skal guides af sin ejer.


Hvis du finder en dværg gravhund til salg, skal du være bevidst om at den har behov for en masse motion og opmærksomhed. Disse hunde har det bedst, når de i det mindste går en tur en eller to gange om dagen. Hvis du vil gøre dem endnu mere glade og tilpasse, anbefales det, at du dagligt tager dem med ud på nogle jagtlege, så de har mulighed for, at bruge deres lugtesans. Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på, at en gravhund, på grund af sin størrelse, kan have tendens til overvægt og du skal derfor være påpasseligt med den foder, på trods af det høje aktivitetsniveau. Selv om den har korte ben, kan denne race klare sig godt i agilitykonkurrencer, fordi den er intelligent, og dens stærke hals giver den en fordel, da dette gør det muligt for denne race at gå gennem tunneller og lignende samt over spring, som mindre hunde ville gøre.

Hunden er livlig og godmodig med en venlig karakter, der er fuld af sjov, nysgerrighed og udholdenhed. Hunden er en perfekt følgesvend til børn, ligesom den er rigtig god til at være vagthund, da den vil gø, når der sker noget mistænkeligt.Sådan træner du racen

En Langhåret dværg gravhund er forholdsvis let at træne. Det der er vigtigt at være opmærksom på er at du motiverer din hund, og at træningen skal være kort og flere gange i løbet af dagen. Sørg for at belønne samarbejde, positiv adfærd og især ros din gravhund, når den har gjort noget godt. Mange gange kan hunde blive modløse, fordi de ikke forstår, hvad der forventes af dem, eller fordi de for ofte bliver straffet for at gøre noget forkert. Da en så lille hund let kan blive modløs, anbefaler vi, at du træner i dit hjem eller et sted, hvor intet andet kan distrahere den.