FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Langhåret hønsehund til salg

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. Her på siden kan du finde mange forskellige hunderacer til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hundehvalp her. Se alle salgsannoncer for Langhåret Hønsehund herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Langhåret Hønsehund.

Køb langhåret hønsehund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Køb Langhåret Hønsehund

Den tyske jagthunderace, er en spanier type. Selvom der findes fire Hønsehunde typer er de meget forskellige og betragtes som fire helt forskellige racer. Den Langhåret Hønsehund er er en meget gammel race og den eneste af sin art i Tyskland. Den langhårede jagthund kan spores tilbage til Spanien, og det er en gammel, men stadig meget populær jagthund af spansk type. Den blev avlet, fordi den havde en meget god lugtesans, som kunne finde spor, som andre hunde ikke kunne finde. Den har også en høj stemme og stærke poter, hvilket giver den en fordel, når den følger spor eller, når den skal jage.


Racen kan spores tilbage til i begyndelsen af 1500-tallet, da de spanske erobrere bragte de første langhårede hunde til Tyskland. I de følgende år blev der sandsynligvis importeret flere hunde fra Spanien, og fra en af disse kom den langhårede hund, som vi kender i dag.

Racen var oprindeligt kendt som Jägerhund (jagthund), men i Tyskland fik den sit officielle navn: Deutscher Spanische Windhund (tysk-spansk jagthund). Navnet blev senere ændret til Deutsche Bracke (tysk bracke), som stadig bruges i dag i nogle regioner. Den Langhåret Hønsehund menes at komme til Danmark med tyskerne, som bragte den med sig som jagthund under og efter den anden slesvigske krig.

Racen blev godkendt i Danmark den 1. oktober 1966. Standarden for denne race blev officielt godkendt af FCI den 1. januar 1979.


Sådan ser en Langhåret Hønsehund ud

Denne race er, som navnet antyder, langhåret og med en overfrakke, der er både ru og lige. Den har en tæt underuld, som gør, at den kan holde varmen, når der er koldt. Pelsen kan variere i længde, men bør aldrig dække øjne, næse eller mund. Håret skal helst være ca. 5-8 cm langt på hele kroppen. Den Langhårede Hønsehunds størrelse variere mellem 60-70 cm. i højden og med en vægt mellem 25 og 30 kg. Der er ikke stor forskel på hanhunde og tæver i denne race. Den langhårede hund er symmetrisk og i god fysisk form, med muskelopbygning på hoved, hals, skuldre og bryst. Den har lange ben, der løber parallelt med hinanden, hvilket er med til at gøre den god til jagt.


Den langhårede hund har en lang hale, som minder meget om dalmatinerens. Den holder halen lavt eller højt, afhængigt af dens humør.

Denne race skal børstes mindst en gang om ugen, fordi den har mellemlangt hår, der let bliver mat. Den bør kun tages i bad, når det er nødvendigt, og kun med mild sæbe beregnet til hunde .

Den langhårede jagthund kan have alle farver, men den ser normalt bedst ud i sorte eller mørke farver som brun og fawn. Den kan også være hvid og grå eller hvid og cremefarvet. Nogle gange har den langhårede jagthund en lys brun eller rød pels, men det er mindre almindeligt end de andre nævnte farver.


En Langhåret Hønsehunds sind og aktivitets niveau

Den langhårede hønsehund er meget kærlig over for sin ejer, men den har brug for plads til at løbe rundt udenfor på grund af sit energiniveau. De fleste mennesker, der ejer denne hund, siger, at den er meget nem at træne, og at den kommer godt ud af det med børn. Det skyldes oftest at det er jagtfamilier, eller familier med plads nok til racen, der anskaffer sig en. Den er også en god vagthund da den er meget territorial og gøer, når den fornemmer fare eller noget ikke er som det skal være.


Den langhårede hund er en attraktiv race, som har et behageligt temperament og virker til at være rigtig glad for at behage sin ejer. Det er en god jagthund med en stærk lugtesans, der kan finde selv den mindste duft eller det mindste spor. Dette gør den til en virkelig værdifuld jagthund. Denne race har dog normalt ikke interesse for vand, så hvis du ønsker en hund, der apporterer dit vildt fra søer og floder, bør du nok vælge en anden race. Nogle mennesker siger, at denne race er doven, men de fleste ejere beskriver den som meget adræt og stærk i forhold til sin størrelse. Rygterne om dens dovenskab, kan stamme fra andre jægere, med en mere aktiv type hund. En Langhåret Hønsehund kan lide at omgås familiemedlemmer og andre hunde - så længe der ikke er fremmede mennesker involveret. Den trivedess bedst, men nogle den kender og omgås jævnligt.


Pasning og pleje af en Langhåret Hønsehund

En langhåret hønsehund skal børstes regelmæssigt hele året, men især i fældningsperioden om foråret og efteråret. Det er også godt for hundens pels, hvis du børster den grundigt en gang om ugen med en speciel hundebørste beregnet til langhårede racer. Du kan bruge en saks med stumpnæse til at klippe håret omkring øjnene og ørerne samt over næse- og mund området. Det hjælper med at forhindre infektion af disse områder forårsaget af snavs.