FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din langhåret miniature gravhund her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på siden kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Langhåret Miniature Gravhund herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Langhåret Miniature Gravhund.

Køb langhåret miniature gravhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En gravhund er en fantastisk dejlig hunderace, som man bare ikke kan andet end at holde ubetinget af. En gravhund er meget aktiv og energisk, når den er ude. Det er dog en anden snak, når hunden er indendørs - der er den nemlig rolig og elsker at bruge tid i selskab med dens familie. Racen er meget intelligent, og trods dens lille størrelse, så har en gravhund altid en stor personlighed. Racen er selvstændig af natur og en anelse frygtløs. Den er i hvert fald ikke klar over hvor lille den reelt set er. Racen er oprindeligt en jagthund, som i dag også fungerer som en dejlig familiehund, men den besidder dog stadig en jagtlyst.

Racen har et udpræget og veludviklet stort behov for at bruge sin næse, og derfor elsker den opgaver, hvor den får lov til at bruge næsen og snuse efter ting. Udover dette behøver racen også en tidlig socialisering med andre dyr, et godt socialt liv med meget menneskelig kontakt - og sidst men ikke mindst regelmæssig motion for at undgå overvægt, som kan være til stor gene for den grundet dens lille størrelse.

Racerne er formentlig opstået i middelalderen ved, at den tyske lavbenede støver er blevet ramt af chondrodystrofi, en arveligt betinget dværgvækst i de lange rørknogler. Dette handicap viste sig imidlertid hurtigt at være en styrke. Ud over deres oprindelige opgave som drivende jagthunde blev de velegnede til også at arbejde under jorden, hvor de gennem udfald fra skiftende steder, men uden angreb provokerer ræven til at forlade graven. Gravhundene bruges stadig til gravjagt, drevjagt og som schweisshunde, som opsporer skadet vildt. De tre størrelser er skabt gennem selektiv avl på mindre eksemplarer. De klassificeres på basis af brystomfanget, målt efter hunden er fyldt 15 måneder.


Racen findes i tre hårlag: korthår, langhår og ruhår. Racen findes også i tre størrelser: miniature, dværg og standard.

Miniature: Måler op til 30 cm i brystomfang og vejer nogle få kg.

Dværg: Måler mellem 30 og 35 cm i brystomfang, og vejer 4–5 kg.

Standard: Måler over 35 cm i brystomfang med en vægtgrænse på omkring 9 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er skabt til at arbejde selvstændigt under jorden uden hjælp fra sin fører og også som drivende jagthund meget langt væk fra sin fører - så man kan hurtigt konkludere at en gravhund er en udpræget jagthund, som har mange talenter. Jagtlysten er stadig udpræget selv efter mange generationer som selskabshund og familiehund. Hvis man vil kunne gå med sin hund løs og være sikker på, at den kommer, når der bliver kaldt, kræver det en tidlig og grundig indlæring fra den er hvalp, for ellers kan det være en ret så umulig opgave, hvis det ikke bliver trænet tidligt nok i dens liv. Det er vigtigt ikke at lægge skjul på, at lydighed ikke ligefrem er gravhundens spidskompetence.Pleje og pasning

Gravhunden - underordnet af størrelse findes i forskellige pelsvarianter: Den korthåret variant, som kun kræver ubetydelig pleje, og som er lige til at overskue. Den ruhåret variant, som kræver jævnlig gennembørstning og trimning et par gange om året - ofte kan man lære at gøre det selv - ellers kan man søge hjælp hos en professionel. Den langhåret variant, som behøver en ugentlig gennembørstning og frisering. Der kan parres frit på tværs af størrelsesvarianterne, mens der er krydsningsforbud mellem hårlagsvarianterne, og det skal man altså være opmærksom på, hvis man ønsker at avle på racen.Håndtering af racen

En gravhund er en skøn og dejlig hund, som er ret så let at motivere, men interessen kan være svær at fastholde, hvis der ikke sker nok variation i dens liv. Indlæringen skal være kortvarig, men flere gange daglig og absolut venlig, for ellers kan det være vanskeligt at opdrage hunden.