FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Leonberger til salg

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

På hjemmesiden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Leonberger.

Læs mere i vores leksikon om racen Leonberger.

Køb leonberger

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Leonberger hund sælges

En Leonberger er en stor og glad hunderace, som oprindeligt blev opdrættet som en selskabshund. Når du køber denne hund, får du det hele i dit nye familiemedlem. Historien om Leonberger racen er meget interessant. Denne race stammer fra byen Leonberg i Tyskland. Byens våbenskjold har en løve på sig, så Heinrich Essing ønskede at skabe en hund, der lignede denne løve, og dermed skabte han denne store og omsorgsfulde hund, som vi nu kender som Leonberger. Racen var tæt på at uddø under Anden Verdenskrig, men er nu i stigende grad blevet populær blandt folk, der leder efter familiehunde eller udstillingshunde. Denne hund elsker sin familie og vil gerne være der, hvor de er! Den kan lige så godt lide at lege udenfor og slappe af med dig som den kan lide at beskytte dig. Du kan købe den som familiehund eller som udstillingshund, men uanset hvad vil Leonbergeren tilpasse sig din familie. Denne race bliver mere og mere populær hvert år. Det er blandt andet takket være dens hjælp til terapi for udviklingshæmmede børn og voksne og som støtte hund i andre henseender.Sådan ser en Leonberger ud

Som en af landets største racer, er Leonberger den store glade ven for livet. Den bliver op til 80 cm i højden og kan veje helt op til 80 kg. også. På trods af dens størrelse lever denne race op til 10 år. Overordnet set er racen sund og stærk men på grund af størrelsen er der risiko for hofte dysplaci. Hundens lange pels har to lag, hvoraf det yderste lag er vandafvisende. Det er meget praktisk når hunden leger ude og boltre sig i vand. Det yderste lag er let bølget og det der giver racen sit karakteristiske udseende. Inderst er der en tæt og fyldig under uld, som kræver at pelsen plejes ofte. Farven på pelsen er altid en variation af løve gul, rødbrun, sandfarvet eller blot ensfarvet. Det eneste der er garanteret er, den sorte maske som dækker øjnene.En Leonbergers sind og aktivitetsniveau

Når du finder denne skønne Leonberger til salg, vil du hurtigt finde ud af, at denne race har den mest rolige, blide og omgængelige personlighed en hund kan have. Den knytter sig meget til sin familie og kan bedst lide at være sammen med dem, fremfor at være alene hjemme. Leonbergeren er utrolig tålmodig, hvilket gør den perfekt som familiehund. Desuden er det en hund, der kan lide at lege med sin ejer, hvilket gør racen endnu mere interessant også for børnefamilier.

Leonbergerens opmærksomhed rækker kun til et vist punkt og derfor er det vigtigt med variation i sin træning. Men som et eksempel på, hvor fantastisk denne race er, kan man se på hvad de bruges til, når de er godt trænet. De bruges til eftersøgnings- og redningsarbejde (på grund af deres intelligens), tjener som førerhunde for blinde (igen på grund af deres intelligens) eller terapihunde (fordi de er meget blide). Dette beviser, at denne race aldrig kan få nok motion eller samværd med mennesker! Racen er også kendt for sin fremragende stemme. Hvis du kan lide at synge karaoke, vil denne hund være det perfekte match. Den har stor underholdningsværdi for børn. Leonberger er en fremragende legekammerat for børn, der er gamle nok til ikke at behandle den godt. Racen kommer også godt ud af det med andre kæledyr i husstanden, herunder katte, på grund af dens godmodige sind.Sådan sørger du bedst for din Leonberger

En Leonberger er fantastisk til lejlighedslivet, da den nemt tilpasser sig mindre rum. Racen har ikke brug for meget motion, men nyder daglige gåture og regelmæssig interaktion med mennesker eller andre hunde. Leonberger'en elsker også vand og er en god svømmer! Det er blevet sagt, at selv hvalpe elsker at komme i vandet, fordi de er kendt som "vandhvalpe." Hvad angår pleje, kræver en Leonbergers pels meget lidt pleje. Racen fælder dog, på grund af dens under uld, så regelmæssig børstning vil gør at dit hjem er mindre pels fyldt. Men det er vigtigt at bemærke, at mængden af hår, som disse hunde taber, varierer meget afhængigt af deres omgivelser. Det kan eksempelvis påvirkes af skiftende årstider. Denne race fælder som udgangspunkt mere om foråret og efteråret, hvor vejret skifter, men meget mindre eller næsten intet om vinteren. Om vinteren er pelsen nemlig med til, at holde hunden varm.

Aktivitetsniveauet ved denne race er, i sammenligning med mange andre racer, ikke den højeste. En Leonberger kan måske ikke løbe i timevis eller spille bold hele dagen lang. Men Den har stadig brug for regelmæssig motion for at holde sig sund og mentalt klar.

Den kan have nogle sundhedsproblemer, som er typiske for hunde af dens størrelse. For eksempel er hofteledsdysplasi almindeligt hos Leonbergere, hvilket kan føre til smerter senere i livet. Der er også andre problemer, der er forbundet med denne hunds kropsbygning, men takket være selektiv avl gennem århundreder er disse sundhedsproblemer blevet mindre med årene.