FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Mexikansk hårløs til salg

Find en mexicansk hårløs til salg på dyreportal.dk. Den lille hund er til dig der leder efter en selskabshund med stor personlighed og charme og som ikke nødvendigvis er sammenlignelig med de mange andre racer der findes derude. Er du ikke helt sikker på at en mexicansk hårløs er det rette valg for dig, så lær meget mere om racen her under og bliv klogere på den lille firbenede spidshund.

Læs mere i vores leksikon om racen Mexikansk Hårløs.

Køb mexikansk hårløs

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Opkaldt efter en gud

Den mexikansk hårløse hund er med dens oprindelige navn opkaldt efter en gud ved navn Xolotl. Det er en hunderace der anses for at være en af de absolut ældste af slagsen, da der findes flere fund der indikerer at den mexikansk hårløse hund har været med det oprindelige folk i flere årtusinder. Her var den et vigtigt redskab i forbindelse med jagt og overlevelse hvor den også har fungeret som effektiv varmedunk om natten. Egenskaber som både brugshund i form af vagt og jagt har derfor været vigtig samtidig med sociale egenskaber.


Den første hund?

En mexicansk hårløs er en hund der egner sig godt til dem der kun har lidt eller ingen erfaringer på området. Den er nem at træne, har ikke længere de helt store jagtinstinkter og elsker at være social. Der kræves ikke det store i forhold til motion og mental aktivering sammenlignet med andre hunderacer og derfor er det et godt valg som værende den første hund. Det er også nemt at have den lille hund med rundt når familien er på tur, hvor den vil elske at være sammen med hele familien, store som små.


En hund med flere størrelser

En mexicansk hårløs er ret populær, i hvert tilfælde hvis man ligger de mange størrelser sammen i antal. Der er tre forskellige størrelser, miniature, mellem eller standard hvoraf den mindste er omkring 25 cm og den største omkring 55 cm. Alle de forskellige størrelser bliver mere og mere populære verden over, selvom den oprindeligt stammer fra Mexico, som navnet også antyder. Det er særligt også det unikke udseende der for nogle er meget tiltrækkende. Med charmerende totter her og der, på hoved, hale og nogle gange også poterne, er det ellers en hund helt uden pels. Den fælder jo derfor ikke og ser ej heller ud som alle de mange andre pelsede hunde.


Kræver stadig pelspleje

Selvom den mexikanskhårløse hund ikke har helt ligeså meget pels som så mange andre hunderacer, så betyder det dog ikke at du helt kan slippe for pelsplejen. For den manglende pels gør at huden er i direkte kontakt med omgivelserne uden nogen former for beskyttelse. Om sommeren skal du derfor huske solcremen og ligeledes skal huden holdes fugtig og smidig når det bliver koldt i vejret. Derudover er det en hund der skal oftere i bad end andre pelsede hunde, da de bliver mere beskidte, men som samtidig også har brug for at rense hunden i dybden da de kan have tendens til en overproduktion af talg som følge af den manglende beskyttende pels.


Find en mexikansk hårløs på dyreportal.dk

Den mexikansk hårløse hund er godt nok ikke den hunderace der ses oftest i bybilledet. Den bliver dog mere og mere populær og det ses også at der oftere kommer annoncer med salg af hvalpe eller voksne til salg på dyreportal.dk Så er du interesseret i at finde den helt rette mexikansk hårløse hund til familien, så tag et kig her eller opret en annonceagent der sørger for at give dig besked så snart der måtte være en hund med det rette match til salg.