FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din mittelspitz her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på siden kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Mittelspitz herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Mittelspitz.

Køb mittelspitz

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Mittelspitz

Mittelspitz er en variant inden for tyske spitz-hunde. Der findes i alt fem forskellige varianter af spitz-hunde; Wolfsspitz, Giant Spitz, Miniature Spitz, Pomeranian og endelig Mittelspitz, som vi vil se nærmere på her. De tyske spitzhunde bliver også af og til kaldt for tyske spidser. Racen er ikke en af de mest udbredt hunderacer i Danmark, trods den er ganske populær i vores nabolande i Norge og Sverige. Det er en skam, for Mittelspitz er en fantastisk hund, som er både hengiven, kærlig og trofast.Udseende og kendetegn

Mittelspitz er en forholdsvis lille hund med en stor, flot og kraftig pels. De bliver ca. 30 til 40 cm høje og vejer mellem 7 og 10 kg.

Pelsen kan enten være sort, brun, hvid eller orange.Mentalitet og adfærd

Mittelspitz er en kærlig, hengiven og trofast hund, som er tålmodig og overbærende overfor børn og derfor egner sig godt som familiehund. Racen har let ved at tilpasse sig nye omgivelser, og kan derfor fungere fint i de fleste miljøer, hvad enten man bor i hus eller lejlighed. Racen kan dog godt være en smule reserveret overfor fremmede. Den skal nok gøre familien opmærksom på, at der er gæster, og se dem an, før den igen er rolig og afslappet. Det er desuden en meget intelligent hund, som kan lære mange forskellige kunstner, tricks og kommandoer, hvis man dedikerer tiden til at lære den det. Den har det med at knytte sig meget til sin ejer, som den følger i tykt i tyndt. Endelig nyder racen også at være aktiv, og deltager gerne i leg og andre aktiviteter. Den er desuden utrolig god til agility, som den er hurtig til at lære.


Socialisering

Det er altid en god idé at socialisere sin hund tidligt med andre hunde, børn og fremmede. Det gælder alle racer. Det er dog særligt vigtigt ved hunde, som er naturligt skeptiske overfor fremmede, som fx Mittelspitz. Ved at socialisere den fra den er hvalp, vil den have mindre tendens til at gø, når den møder en fremmede hund eller menneske.Aktivitetsniveau

Mittelspitz er en gammel hunderace, som i middelalderen var en fast del af livet på gårdene. Her blev den bl.a. brugt til at fange rotter, mus og andre skadedyr samt til at holde vagt. Grundet denne fortid er Mittelspitz en ganske aktiv hunderace, med et forholdsvis højt aktivitetsniveau. Den jagter gerne alt, hvad den kan komme i nærheden af, og vogter også sin familie med stor trofasthed. Man kan med fordel aktivere sin Mittelspitz med forskellige former for lydighedstræning eller agility, så den kan få brugt noget af al sin energi. Mittelspitz er dog ikke kun en hund, som er blevet brugt til jagt og vagt, den er også – særligt i nyere tid – blevet brugt som selskabshund. Derfor er det bestemt også en hund, som elsker at ligge på sofaen og slappe af med sin familie. Den sidder også gerne på skødet af sin ejer, hvis den får lov.Pleje af Mittelspitz

Mittelspitz er en hund, som er meget kendt for sine flotte, kraftige pels, som desuden har en kraftig underuld. På trods af det, er det ikke en race, som er særlig plejekrævende. Pelsen er nemlig så godt som selvrensende. Dog skader det naturligvis ikke med et bad i ny og næ.

Hunden bør dog børstes med jævne mellemrum. Her anbefales det at sætte hunden op på et bord, så man samtidig kan gennemgå dens ører og tænder. Dermed er hunden også vant til at komme op på et bord, som den også kommer, når den er ved dyrlæge eller hundefrisør.

 En Mittelspitz bliver typisk mellem 13 og 16 år gammel.