FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Molosser til salg

Der er intet, der kan fuldende din familie som en god og trofast hund. Hunden bliver hurtigt hele familiens kæledægge og samlingspunkt. Hvis du derfor har både tid og hjerterum til en hund, er den et fantastisk familiemedlem. Har du forelsket dig i en af de mange Molosser-hunde, er du kommet til rette sted. Hos Dyreportal.dk formidler vi salget af denne skønne hundetype. Hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvorvidt en Molosser-hund er det rette valg for dig, har du også mulighed for at læse mere om hundetypen længere nede på siden. Bagefter skulle du gerne være klogere på, om en Molosser-hund passer til dig.

Læs mere i vores leksikon om racen Molosser.

Køb molosser

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvad kendetegner en Molosser-hund?

Molosser er ikke en specifik hunderace. Tværtimod er det et paraplybegreb for flere forskellige hunderacer. Alle racerne er kendetegnet ved, at de har en fast og muskuløs krop. Derudover er de kendt for deres store kæbestyrke og korte snuder. Hundetypen kommer desuden i flere forskellige størrelser. Her finder du altså alt fra en mindre til større hund. Molosser-hudne egner sig særligt godt som vagthunde. Det er nemlig det formål, som hundetypen oprindeligt er blevet avlet til. Helt overordnet skelnes der mellem mastiff og bjergtyperne. Det er blevet vurderet, at der findes cirka 50 hunderacer i dag, der hører under disse to typer.

 

Da der findes så mange racer, er der naturligvis også en stor forskel på, hvordan hundene opfører sig, og hvad der karakteriserer dem. Som udgangspunkt er alle Molosser-hunde dog rolige. Det ligger til deres natur at være vagtsomme overfor fremmede. Det gælder både mennesker og dyr. Hvis en Molosser vurderer, at der er fare på færde, vil den reagere voldsomt. Også selvom at der er tale om en situation, vi som mennesker ikke vurderer som farlig. Derfor anbefales denne type hund heller ikke til børnefamilier eller familier med mange besøgende.


Hvis du overvejer en Molosser-hund som kæledyr

Hvis du kan tilbyde hunden et roligt hjem med en nogenlunde fast struktur, er en Molosser-hund et fortræffeligt valg. Desto større hunderacen er, desto mindre motion har den ofte brug for.

Faktisk har de største racer af Molossertypen en tendens til at belaste deres knogler. Derfor er det vigtigt, at du som ejer er opmærksom på, at du ikke overbelaster hunden. Når du gerne vil motionere din hund, er gåture i et roligt tempo at foretrække. Hundetypen egner sig ikke til løb, agility og lignende.

 

Det er særligt vigtigt, at du er opmærksom at stimulere hunden korrekt, mens den er hvalp. Her er dens skelet nemlig meget mere påvirkeligt, og en forkert håndtering kan potentielt give hunden skader. Ligesom alle andre hunde har Molosser-hunde også godt af mental stimulering – altså hjernegymnastik. Derfor er det også vigtigt, at du afsætter tid til dette jævnligt som ejer.


Find din Molosser-hund på Dyreportal.dk

Uanset om du er på jagt efter en Molosser-hvalp eller en fuldvoksen én af slagsen, kan du finde den her på siden. Vores store udvalg inkluderer nemlig både tæver og hanhunde i alle aldre. Hvis du ikke finder den rette hund i første omgang, har du mulighed for at oprette en søgeannonce eller kæledyrsagent. På den måde kan en hundesælger selv kontakte dig, eller du kan blive notificeret, hvis der dukker en passende hund op på platformen.