FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Mudi til salg

En Mudi er en af de hyrdehunde der kaldes for oprindelige eller uforfalskede hyrde- og gårdhunde. Der er her tale om en alsidig race, der er intelligent, hurtigt og som har en stor lyst til at samarbejde på kryds og tværs under forskellige aktiviteter. Leder du efter en Mudi, så er du kommet det helt rette sted. På dyreportal.dk kommer der i hvert tilfælde dagligt flere annoncer med hvalpe og voksne hunde til salg som du kan bladre igennem indtil du finder det rette match. Er du blot nysgerrig på at lære mere om racen Mudi, så scroll ned på siden og find ud af hundens udmærkende egenskaber.

Køb mudi

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Racens oprindelse

Det menes at racen Mudi er opstået engang i slutningen af 1800-tallet ved at kombinere og krydse flere ungarske hyrdehunde. Formålet var at forfine de bedste egenskaber til en hårdt arbejdende og vogtende hyrdehund, der var et vigtigt redskab til at holde styr på flokkene af landbrugsdyrene når de gik rundt omkring i store områder af svært fremkommeligt terræn. Først i 1936 blev en Mudi første gang registreret som en anerkendt race til trods for at den har arbejdet i det virkelige liv mange år forinden.


En effektiv hyrdehund

En Mudi er en meget effektiv hyrdehund der er dygtig og villig selv uden den store træning. Det ligger nemlig så naturligt for en Mudi at hyrde større eller mindre flokke af dyr, at der ikke er behov for den store indlæring inden at dette er muligt. Det er en nervefast hund, der ikke er bange for at sætte omgivelserne på plads for at få det resultat der ønskes, men alligevel også en hund der helt naturligt falder ind i rollen som kærlig og omsorgsfuld familiehund. Leder du derfor efter det bedste fra bedste verdener, der effektivt kan fungere som en hjælpende hånd på gårdlivet eller hyrdetræning på højt niveau, samtidig med at der er plads og lyst til at putte i dynerne, så kan en Mudi være det helt rette valg.


En hund med en god kontakt

Hvis du leder efter en hund med en god kontakt og som dermed også er villig til at indlære nye tricks og kommandoer, så er en Mudi måske det helt rette valg. Her er der nemlig tale om en hund der har egenskaberne i form af intelligens og velvilje til at lære nye kunstner og brugbare kommandoer. Træningen skal dog være varieret for at den livlige hund ikke kommer til at kede sig og der skal være gode belønninger der understøtter lysten til at holde fuldt fokus i så lang tid som muligt. Hvis du er interesseret i træning på højt plan, så kan du med en Mudi både begå dig godt indenfor agility og hyrdning ligesom at der ses gode egenskaber som redningshund.


En omsorgsfuld familiehund

En Mudi er en hund der elsker alle mennesker så længe de er en del af familien. Her er det uanset om der er tale om store go små. Til trods for at den på marken er hårdfør og meget bestemt i sin udstråling, så ses det helt omvendt når den kommer indendørs og holder "fri". En Mudi er derfor det rette valg af en hund hvis du ønsker det bedste fra begge verdener som brugshund og familiehund. Dog skal man være opmærksom på, at selv også familiemedlemmer kan blive hyrdet, hvis ikke den charmerende Mudi er tilfreds med positionen eller hvis der er noget den ønsker at have gennemført. Alt i alt en hund med et stort hjerte, der er meget knyttet til familien, elsker at putte i dynerne og som tilpasser sig i sin adfærd afhængigt af hvem den står overfor.

 

Find en Mudi på dyreportal.dk

Leder du efter en Mudi? Tag et kig på de mange annoncer med hunde til salg på dyreportal.dk for at se om der ikke skulle være det rette valg. Dagligt bliver der sat nye hvalpe til salg eller voksne hunde til videreformidling, så måske findes din næste hund lige her. Finder du ikke det du søger, så kan du helt kvit og frit oprette en annonceagent med dine søgekriterier til din nye bedste firbenede ven og få en notits så snart der skulle være en hund der opfylder dine ønsker.