FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Norsk Lundehund til salg

Søger du efter en Norsk Lundehund som dit næste kæledyr, vil der være en sandsynlighed for, at du finder den her på Dyreportal.dk imellem vores mange salgsannoncer. Der findes både hvalpe og voksne Norske Lundehunde til salg, som alle søger efter et nyt og trygt hjem. Hvis du ønsker mere information om netop denne hunderace, vil du kunne læse meget mere om den længere nede på siden, så scroll endelig ned for at læse om denne sjældne og skønne norske hunderace.

Læs mere i vores leksikon om racen Norsk Lundehund.

Køb norsk lundehund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvad kendetegner en Norsk Lundehund?

En Norsk Lundehund er yderst sjælden og der findes kun 120 eksemplarer af racen her i Danmark. Den er faktisk så sjælden, at den tilmed er fredet. Det er kun avl, der har gjort, at den dag i dag stadig eksisterer som race. Den er norsk af oprindelse og har i sin tid været brugt som jagthund, hvor den fangede lunder (søpapegøjer) i de norske klipper, hvor den skulle være superadræt og fange dem i deres klippehuler. Den har, som en funktion af dette, 6 tæer og 7 til 8 trædepuder, hvormed den kan stå godt fast på de stejle klippesider. Den har også en evne til at kunne læne hovedet bagover ind over ryggen, så den åleslank kunne komme ind i klippesprækkerne og hulerne efter søpagegøjerne.


Det er bedst at have indhegnet haven, grunden eller det store udeareal, hvor den færdes, fordi den er så adræt og åleslank, så den siges at kunne krybe igennem et nøglehul. Det gør den til gengæld også til en fremragende jagthund, fordi den kan finde byttet inde i buske og krat, der ellers er svært fremkommelige og tilgængelige. Norsk Lundehund er aktiv og selvstændig af natur og kræver, at man træner den godt fra hvalp af, også til at være social overfor andre mennesker. Ellers kan den nemlig godt fremtræde en anelse sky. Den har stadig noget jagtinstinkt i sig, som kan bruges, såfremt man ønsker at bruge den til jagt eller vagthund. Den er også en fin familiehund og trives bedst med at være social og sammen med sin familie. Dens pels er kort, og kræver ikke så megen pelspleje andet end en ugentlig børstning, så man bliver fri for løse hår.


Derfor er en Norsk Lundehund et skønt kæledyr

I skal anskaffe jer en Norsk Lundehund, såfremt I ønsker en dejlig social og aktiv familiehund, der også kan bruges til aktiv fritid i form af jagt, strandture og skovture. Den skal trænes fra hvalp og vil derfra være en lydig og alligevel selvstændig hund, der trives med at være social med familien. Den er sjælden af race, og dette gør, at man skal være opmærksom på, at dens sælger nok vil kære sig meget om den og også se de potentielle nye ejere an, inden der træffes en beslutning om overtagelse og køb af hunden. På samme måde kan I være opmærksomme på, at der ikke findes mange at vælge i mellem, og dermed vurdere det grundigt, når I får chancen for at bese og købe en Norsk Lundehund.


Opret en købsannonce eller en kæledyrsagent

Såfremt der ikke lige findes den rette eller nogen Norsk Lundehund lige når du søger efter det på Dyreportal.dk, kan du med fordel oprette en købsannonce, hvori du specificerer dine ønsker for dit næste kæledyr, og her kan en sælger kunne rette henvendelse til dig direkte ved at skrive til dig. Vil du gerne adviseres lige så snart, der kommer en salgsannonce, der matcher dine ønsker, kan du også oprette en kæledyrsagent, der notificerer dig om dette. På denne måde kan du trygt overlade det til kæledyrs agenten, så du ikke hele tiden skal gå og holde øje med dyreportal.dk.