FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Odderhund til salg

Søger du efter et skønt kæledyr, der er både energisk og hengivent, så er en Odderhund måske lige sagen. Her på dyreportal.dk finder du både hvalpe og voksne Odderhunde, der søger et nyt og trygt hjem. Kig gerne vores mange salgsannoncer igennem og se, om der lige skulle være den rette Odderhund for dig og din familie. Scroller du længere ned på siden, kan du tillige få tips og tricks til netop denne type hund, så du kan træffe din beslutning på et velinformeret grundlag, inden du byder velkommen til et nyt medlem af familien.

Køb odderhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvad kendetegner en Odderhund?

En Odderhund kommer oprindeligt fra Storbritannien og er en decideret jagthund, som er vant til at gå på jagt og jage vildt. Navnet Odderhund stammer fra, at den blev brugt til at jage oddere, der gik i fiskenettene. Odderen blev fredet i 1978 og nu fungerer den derfor kun som familiehund. Den elsker at være udendørs og aktiv, og er samtidig også en meget hengiven familie hund, der hurtigt tilpasser sig de mennesker, den bliver en del af. Ligesom mennesker kan være ekstroverte, er denne hund også meget udadvendt og bliver hurtigt venner med både fremmede voksne og børn, og tillige andre hunde.

Da den er meget aktiv, skal den også have en del plads omkring sig, og derfor er det ideelt, hvis du og familien bor på et landsted, en gård eller i en villa med en stor grund til, så den kan løbe frit og boltre sig. Det vil være et ekstra plus, hvis I enten bor i nærheden af vandet eller kan tage derhen til gåture, fordi denne hund er meget glad for vand.


Gode sporingsegenskaber

Da det er en jagthund, bruger den meget sin næse til at snuse rundt, og den bliver helt opslugt, hvis den opsnuser en duft og løber efter den. Hegn derfor gerne haven eller grunden ind, hvis I kan, så den ikke løber væk. Det er også bedst at have den i snor, hvor I færdes, fordi den netop har en tendens til at løbe derhen, hvor duftene fænger den. Den er er en meget aktiv hund og kræver meget motion. I kan enten cykle, løbe eller gå med den, og tage en lang line i den, så den også selv kan løbe omkring. Går du/I på jagt, vil den være i sit rette element. Kan I ikke lige gå på jagt med den, er det vigtigt, at I træner den i at snuse, opspore og hente et "bytte" til jer i form af et gummidyr, en pind, en bold etc. På denne måde bliver den stimuleret og aktiveret jf. dens naturlige jagtinstinkt.


Derfor er en Odderhund et skønt kæledyr

En Odderhund er et meget socialt, opmærksomt og hengivent kæledyr, der elsker at være omkring familien og andre mennesker og hunde generelt. Den er meget lærenem, og derfor vil den være en fryd at have med på jagt. Den har en tendens til også at være egenrådig og stædig, hvilket hjælper den i jagtsituationer, så hvis I forstår dens natur og giver den sporingsopgaver og er venligt konsekvent i jeres opdragelse af den, vil den være en fantastisk samarbejdspartner og familiehund.


Find Odderhunde til salg på Dyreportal.dk

Er du faldet for den aktive Odderhund eller på engelsk Otterhound, er der rig mulighed for at finde en sådan lige her på Dyreportal.dk. Kig gerne salgsannoncerne igennem for både hvalpe og voksne Odderhunde. Hvis du ikke lige finder den rette odderhund, kan du altid oprette en søgeagent, så dem, der i fremtiden sætter en annonce til salg, kan finde dig og skrive til dig direkte. Du kan også oprette en kæledyrsagent, så du får besked lige når der kommer en annonce, der matcher dine kæledyrsønsker.