FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din petit brabançon her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Petit Brabançon herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Petit Brabançon.

Køb petit brabançon

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Det er hårlaget og dens farver som adskiller de 3 belgiske griffoner fra hinanden. De alle 3 regnes for selvstændige racer, og man parrer dem helst ikke med hinanden. Hundenes personlighed og kropsbygning er den samme. Racerne er nogle livlige hunde som er selvbevidste og meget energiske. Hundene er oftest set som selskabshunde hvor de indretter sig efter alle slags livsstile og familietyper. De er meget vagtsomme overfor fremmede, hvor de også er lidt afventende og lige skal se personen an. De fungere helt fint i lejligheder, men nyder at komme ud at gå nogle lange ture og de kan også godt lide at blive udfordret med nogle opgaver de skal løse. Det er en meget social race som elsker at være tæt på dets menneske og nyder omsorg.

 

De 3 griffon racer nedstammer alle sammen fra en race kaldet ”Smousje” som for mange hundrede år siden opstod i og omkring Bruxelles. I det 19 århundrede blev der til racen tilført blodlinier fra den velkendte King Charles Spaniel(Ruby) og Mops som gav dem en sort og korthåret pels og dette lagde den nuværende racetype fast. De små hunde var meget vågne og blev opdrættet for at holde øje med køretøjer, og for at holde mus og andet borte fra staldene.

 

Racen bliver mellem 18-20 cm høje og vejer omkring 3,5-6kg som fuldvoksne.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen elsker at være aktive, - løbe og lege. Oprindeligt var de til for at jage mus og rotter i staldene, så derfor har hundene stadig en jagtlyst i sig og de kan derfor godt blive draget af noget og løbe på forhånd selv, og høre ikke altid så godt efter, så man skal opdrage dem godt og være sikker på at være i kort afstand til dem når de begiver sig ud på ture.

 

Pleje og pasning

Racens tætte og lidt pjuskede pels holdes i trit med en børstning, og et par gange om året er det en god ide at hunden bliver trimmet. Der er ikke megen pelspleje, men en god tur med børsten en gang imellem er godt for dem.

 

 

Håndtering af racen

Racen er meget lærenemme og samarbejdsvillige selvom de er meget selvstændige og ikke altid høre efter på de rigtige tidspunkter. Hunden elsker at kunne være i kontakt med mennesker og de nyder udfordringer, - her for eksempel agility og lydighedstræning.