FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din podengo portugues her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige racer til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din næste hund her. Se alle salgsannoncer for Podengo Portugues herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Podengo Portugues.

Køb podengo portugues

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen Podengo Portugues er en gammel jagthund, som stammer fra Portugal. Racen er er kendt for at være nogle yderst intelligente hunde, som er fulde af liv. Udover dette er de meget adrætte og loyale - og desuden besidder de en stor portion frygtløshed, som gør dem til ret så gode vagthunde. Racen er normalt gode sammen med børn og andre dyr, hvis de socialiseres i en tidlig alder, og bliver vænnet til børn og andre hunde fra tidlig hvalpe-alder. De kan godt lide at være sammen med sin familie, og de vil altid gøre alt hvad de kan, for at beskytte deres familier. Racen findes i tre størrelser: stor (grande), medium(medio) og lille(dværg). De har samme oprindelse og minder meget om hinanden i væsen, men der avles dog ikke på dem indbyrdes. Fælles for alle størrelserne af racen er at de er livlige og robuste hunde. De er generelt venlige og imødekommende i familien, hvor de ofte knytter sig mest til en bestemt person, som også er den person, som de vil mene er deres fører. De kan være en anelse sky overfor fremmede mennesker, og de skal se folk an, før de bare kaster sig i armene på fremmede. Racen Podengo Portugues siges at stamme fra de racer der blev bragt til Spanien og Portugal af det føniske handelsfolk for 3000 år siden.

Podengo Portugues findes også i to pelsvarianter udover de tre størrelser, som racen også findes i. Variantioner af pelsen opstod da man tilod indkrysning med de lokale hunde i Spanien og Portugal. Podengo Portugues Pequeno kaldes for verdens mindste jagthund og har været anvendt til kaninjagt og rottehund på de portugisiske gårde i alle årene, og racen er en utrolig dygtig jagthund grundet dens frygtløse sind.

Racen har et meget stort behov for at bevæge sig og for tæt social kontakt med mennesker - og det er vigtigt at være indstillet på dette, hvis man ønsker sig denne race. Racen er meget gammel, men dens baggrund er ukendt. Muligvis er den i nær slægt med racer som faraoh hound, etnahund og podenco ibicenco fra Middelhavsområdet. Måske er den opstået af sig selv i det nordlige Portugal. Den største af de tre podengoer er den oprindelige. Den mellemstore er avlet på særlig små individer, og den lille er gennem århundreder avlet yderligere ned i størrelse.Størrelserne varierer en del, og det lyder således:

- Dværg: begge køn: 20-30 cm
- Mellem: begge køn: 40-55 cm
- Stor: Begge køn: 55-70 cmRacens aktivitetsniveau

De gør sig gældenden for alle variationer af racen, at de alle oprindeligt har været anvendt til jagt, og de tilpasser sig som regel fint i en flok, hvis det er en flok af samme artsfæller. Racens jagtlyst og deres glæde ved at løbe frit omkring er stadig intakt i stor stil, og de kan være meget svære at kalde tilbage, hvis de først har fået fært af vildt, da de har et udpræget jagtinstinkt.Pleje og pasning

Som nævnt ovenfor findes alle tre størrelser findes i to pelsvarianter: Den korthårede pels er glat og tæt tilliggende. Den langhårede pels er pjusket og ru som vildsvinebørster og danner et lille hageskæg på hunden. For begge varianter gælder det at pelsen er uden underuld og frynser. Racen fælder kun ubetydeligt, hvis blot pelsen jævnligt børstes grundigt igennem et par gange om ugen.Håndtering af racen

Fælles for alle hunde af denne race er at de er lærenemme og har en hurtig opfattelsesevne, men deres selvstændighed og jagtlyst er udpræget, og det skal man hele tiden have i tankerne, når man har en hund af denne race at gøre. Dette gør også at opdragelsen kan være en anelse kompliceret, hvis man ikke har en erfaring med hunde som besidder samme sind. Hvis man ønsker at opnå de bedste resultater med hunden anbefales det at begynde træningen tidligt, og det er vigtigt at træne venligt, vedholdende og konsekvent i korte og tempofyldte sekvenser med en opfindsom brug af belønninger, som kan vedligehold hundens interesse for træningen.