FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Pointer til salg 

Køb og salg af engelske pointer. Find poniterhvalpe som leder efter nyt hjem. Hunden er god til jagt. Opret gratis bruger og se hele hvalpelisten.

Køb pointer

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Den engelske pointer er en selvstændig, stædig og viljestærk hund, så helt klart egner sig bedst til at bo på landet på grund af dens behov for motion som skyldes den har uendelige mængder af energi, som den skal af med. Denne udpræget jagthund kan sagtens finde sig til rette i en naturinteresseret familie med et aktivt udendørs liv - trods dens enorme behove for motion. Det er dog værd at nævne, at racen ikke er en hund for førstegangshundeejeren, og den er ikke egnet som udelukkende selskabshund, hvis det er lige netop det, som man påtænker at benytte racen til. I det store hele er racen venlig og imødekommende over for børn som voksne, men den kræver altså en del erfaring med hunde som har et lignende sind. Racen har et særdeles stort behov for at bruge sin næse og bevæge sig frit omkring uden for mange begrænsninger og gerne på store arealer, hvor den kan få frit afløb for al dens energi, som den indeholder. Man vil gøre sig selv en tjeneste ved at vænne hunden til positiv socialisering og et liv med nær kontakt i dens unge år, da det  mindsker dens tendens til social nervøsitet, som ellers kan opstå, hvis ovenstående ikke bliver overholdt. Racen stammer højst sandsynligt fra spanske eller portugisiske jagthunde, som kom til Storbritannien med hjemvendte soldater i begyndelsen af 1700-tallet. Allerede få år efter var den etableret som ægte britisk jagthund, og der kendes flere afbildninger; et maleri fra 1725. Den er værdsat for sine jagtegenskaber over store dele af verden og har bidraget til forædlingen af de tyske hønsehunde. Farven er af underordnet betydning. Man siger, at en god pointer kan ikke have en dårlig farve. Racen bliver omkring 63-69 cm med en vægt på 20-30 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen kan ikke stå stille, og den bevæger sig hellere i fuld galop end i trav, og den er hurtigere end lynet, når den afsøger et terræn for fugle - hvilket den er helt enorm god til. Racen er dog grundig, effektiv og udholdende - samtidig med at den er lynhurtig. Den trænede hund er lydhør over for anvisninger og holder generelt god kontakt selv på stor afstand, men lydigheden skal trænes allerede fra tidlig hvalpe-alder, for at opnå en lydhør hund.

 


Pleje og pasning

Racens korte pels er glansfuld, glat og ret så fin i strukturen. Pelsplejen er stort set ikke eksisterende, og en daglig aftørring med en fugtig klud fjerner støv og løse hår så let som ingenting. Pelsen beskytter ikke meget mod vejret, men hunden er ikke kuldskær, hvis den dog får lov til at bevæge sig. Hvis man dog vurderer at hunden fryser, kan man dog afhjælpe dette ved at iklæde hunden en vindafvisende jakke, som kan holde kulden ud.

 


Håndtering af racen

Som ung er hunden glad for at lære og er tilmed yderst samarbejdsvillig. Dette gør at opdragelsen for det meste er ret så ukompliceret, og racen er altså derfor nem at præge, hvis man altså starter i tide.