FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din polski owczarek nizinny her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. Her på portalen kan du finde mange forskellige hvalpe til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Polski Owczarek Nizinny herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Polski Owczarek Nizinny.

Køb polski owczarek nizinny

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

En meget livlig race, som dog alligevel er en rigtig sød og rar hund at være i nærheden af. Racen kan være meget på vagt, og er enormt vågen men den er samtidig er også rigtig lærenem, og den er en super klog med en meget god hukommelse. Racen er en race der er meget tæt knyttet til sin familie, og andre mennesker som er gode og rare den, og som den kender, og dem følger den trofast. Over for fremmede er racen lidt reserveret, og kan nogle gange reagere med at gø lidt, for eksempel når der kommer nogen og banker på døren. Hunden tilpasser sig som oftest livet som familiehund hos den erfarne ejer, så denne hund er nok ikke ideel for førstegangs hundeejere.

 

En meget tidlig og omhyggelig socialisering gør at denne fårehyrde race kan blive til et harmonisk medlem i en familie. Denne race har brug for regelmæssig motion og mulighed for at løse opgaver som den finder spændende, - det kan være sporarbejde, agility eller andet.

Det meget sandsynligt, at racen igennem de seneste 1000 år har udviklet sig fra gamle, hyrdehunde fra Ungarn, som så er blevet godt og grundigt krydset med mindre, og nogle langpelsede hyrdehunde. Racen passede i mange hundrede år sit arbejde som hyrdehund på de polske sletter, hvor den passede på dyr uden at nogen gav dem større opmærksomhed. De meget hårde efterkrigstider tider i Polen, - især under anden verdenskrig gjorde at racen næsten uddøde, men den blev heldigvis reddet på målstregen i 1970 og nogle år frem. Racen bruges nu og da stadig som hyrdehund nogle steder i verdenen, men hunden har også vundet frem som som en god familiehund. Hanner bliver op til 45-50 cm, mens tæver 42-47 cm. Både hanner og tæver vejer 14-16 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er super aktiv som ung - og en selvstændig hund, som ikke altid er helt lydig. Som voksen tilpasser den sig hurtigt efter familien, og hvordan de lever. Hunden har ikke tendens til at strejfe sine egne veje eller gå på jagt på egen hånd. Hunden holder meget øje med flokken og dens familie, men bevæger sig også kun rundt på en vis afstand hvor den stadig har god kontakt.

 

Pleje og pasning

Racens pels beskytter hunden godt i det meste vejr. Pelsen er tæt, kan være glat eller let krøllet med en lidt grov, tæt og tyk dækpels over en blød, og meget isolerende underuld. Pelsen kræver et par timers arbejde med en god børste en gang om ugen, hvis man vil undgå alt for voldsom fældning, da denne race godt kan have tendens til at fælde, især når vejret skifter.

 

Håndtering af racen

Racen er meget lærevillig, samarbejdsvillig og kan trænes til rigtig mange forskellige formål, bare man husker at træningen altid er på hundens præmisser og tænker over hvad den finder spændende og at træningen foregår i korte, perioder med pauser hvor den kan genfinde motivationen for opgaven. Racen kan have tendens til at gro nogle lange hår i hovedet så den kan have besvær ved at se, men det kan man med fordel klippe, eller bruge et spænde, så forvolder det ikke problemer med øjenkontakt mellem hunden og ejeren.