FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Portugisisk vandhund til salg

Oprindeligt stammer den Portugisiske vandhund fra området omkring Algarve men blev hurtigt populær og spredte sig til resten af Portugal. I dag er det en højt elsket familiehund, men navnet stammer egentlig fra dens brugshunde egenskaber som fiskerhund, hvor den var et uundværligt redskab til at genne fisk i nettene hos fangerne. Leder du efter en portugisisk vandhund til salg, kan du se om der ikke skulle være det rette match på dyreportal.dk eller om ikke andet taget et kig længere nede på siden, hvis du skulle være interesseret i at lære mere om denne charmerende hunderace.

Køb portugisisk vandhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Cao De Agua Portuguese

Cao De Agua Portuguese er hvad de lokale kalder den portugisiske vandhund og en hunderace der bliver æret den dag i dag også. Den portugisiske vandhund har været en stor del af den historie der kan fortælles om de effektive fiskere langs den portugisiske kystlinje, hvor den helt naturligt har hjulpet til med at få en større fangst i nettet. En portugisisk vandhund elsker nemlig vand, men har også en høj intelligens, så den behøver slet ikke at lære en bestemt teknik for at kunne genne fiskene mod fangerne, det sker helt automatisk. Det har altså været en hunderace der tidligere har været fiskernes bedste ven men i takt med, at fiskeriet i Portugla, som alle andre steder i verden, er blevet mere moderniseret og effektiviseret, er der ikke længere den samme efterspørgsel på racen og den anses nu for at være forholdsvist sjælden.


Populariteten stiger

Til trods for at den portugisiske vandhund mere eller mindre har været forsvundet fra jordens overflade efter at de lokale fiskere ikke længere har haft brug for den, så er der dog igen flere og flere individer af racen der dukker frem verden over. Engagerede avlere har arbejdet hårdt på at tilbagebringe den oprindelige hunderace, nu dog ikke som brugshund, men som familiehund, hvilket den egner sig ekstremt godt til. Selv i Danmark har hunden vundet hjerterne i en del hjem og den bliver mere og mere vanlig i bybilledet.


En ægte vandhund

Selvom det måske er mange år siden at den portugisiske vandhund havde brug for at stikke poterne i vandet, så er glæden ved bølgeskvulp dog ikke blevet mindre. Der er stadig tale om en ægte vandhund, der mere eller mindre ikke kan være i sig selv når den ser vand for sig. Hvis du vælger at have et familiemedlem i form af en portugisisk vandhund, så vil du derfor også gøre livet meget mere værd, hvis du jævnligt vælger at besøge stranden til fri leg, eller ofte booker tider i den lokale svømmehal.


En børnevenlig familiehund

En portugisisk vandhund er ikke kun vild med vand, men også vild med mennesker i alle aldre. Alt hvad der kan nusse og lege er højt værdsat hos racen og særligt børn har den et ry for at passe ekstra godt på. En portugisisk vandhund er en ægte familiehund, der med den rette fysiske aktivitet i løbet af dagen, med glæde falder til ro i familiens hjem og også gerne i dyner og tæpper, på legegulvet eller alt andet der handler om aktiviteter omkring dens menneskeflok. Også andre hunde og kæledyr er racen venligt stemt overfor og derfor en hund der er nem at have med at gøre i alle sociale situationer. 


Find en portugisisk vandhund på dyreportal.dk

En portugisisk vandhund er en smule sjælden, men det sker dog alligevel at der kommer hvalpe eller voksne hunde til salg på dyreportal.dk. Her kan du lede blandt de mange salgsannoncer og se om du ikke skulle have held med at finde det helt rette match i form af en portugisisk vandhund til familien. Finder du ikke det du søger, så kan du helt gratis oprette en annonceagent der giver dig besked så snart der kommer en hund til salg, der lever op til dine søgekriterier blandt de mange daglige annoncer med verificerede kontaktinformationer.