FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Puli

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

Her hos os har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hundehvalpe som er til salg indenfor denne Puli.

Læs mere i vores leksikon om racen Puli.

Køb puli

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Meget af den gammeldags og oprindelige hyrdehund er bevaret i den Puli vi kender i dag. Racen er meget lærenem og elsker at lave noget. Den er god til at udføre selvstændige opgaver, og så passer den på og beskytter det som den har kært. Det kunne for eksempel være familiens børn. Overfor fremmede kan hunden være lidt reserveret og beskyttende. Racens meget kraftige instinkt fra hyrdehunden skal respekteres. Hunden skal udfordres mentalt og have mulighed for at kunne bevæge sig frit og bruge sin krop. Hvis den keder sig og er indenfor hele dagen kan den begynde at gø.

 

Racen kom eftersigende til Ungarn med magyarerne i 800-tallet, og hunden er højest sandsynligt i tæt slægt med den tibetanske terrier. I flere hundrede år har pulien været brugt som som fårehund ude på de ungarske sletter, og den gør det nogle steder stadig. Med de tætte fåreflokke får hunden en meget bedre udsigt ved at den springer op på ryggen af et af fårene. Arbejdshundene bliver ofte klippet samtidig med fårene. Hanner bliver 37-47 cm, og tæver 34-44 cm. De kommer til at veje 10-15 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er en meget selvstændig hund, som ikke altid er god til at lytte efter med det samme og reagere. Den elsker kontakt, men er også i stand til at være selvstændig og underholde sig selv. Den har ikke som sådan et jagtinstinkt og er ikke typen der pludselig bare løber væk af sig selv.Pleje og pasning

Racens meget specielle pels kræver sin mand. Hundens underuld sidder sammen med dækhårene, og bliver til lange snore, som faktisk går helt ned til jorden. De skal snos enkeltvis fra hunden er hvalp og ikke redes ud med en børste. Hunden skal i bad jævnligt hvis den skal indenfor og man vil undgå at den lugter.

 

Håndtering af racen

Racen er utrolig Lærenem, forstår hurtigt og er rigtig glad for at lære, og lave noget. Træner man tidligt med hunden og får den til at lære andre hunde at kende vil det være godt for dens behov for at “hyrde” andre hunde. Man skal træne hunden i korte perioder med en god pause så den ikke kommer til at kede sig.