FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Saluki til salg

Har du kastet din kærlighed på den flotte Saluki-race, og ønsker du at gøre den til et nyt familiemedlem, er du landet det helt rigtige sted. På Dyreportal.dk har vi en lang række salgsannoncer af søde hvalpe og voksne hunde, der søger en god og tryg familie. Dem finder du nedenfor. Er du endnu ikke helt sikker på, om racen er den rette for dig, kan du scrolle ned til bunden af siden og læse meget mere om Salukiens personlighed, fysik og mange egenskaber.

Køb saluki

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvor stammer Salukien fra?

Salukien eller persisk mynde, som den også kaldes, er mange tusind år gammel og dermed en af verdens ældste eksisterende hunderacer. Racen oprinder fra Mellemøsten, hvor der er fundet vægmalerier og andet som bevis på, at mennesker holdt Saluki-lignende hunde som jagthund 6000 år f.Kr. Desuden viser gravfund bestemt til år 4000 f.Kr., at racen så ud, som vi kender den i dag. Racen var ørkenbeduiners højt yndede følgesvend og livsnødvendige jagthund samt kongernes “sportshund”. Ofte blev hundene balsameret og begravet sammen med deres ejer. Det var og er stadig en tradition aldrig at sælge Salukier. I stedet bliver de foræret væk som et tegn på taknemmelighed eller venskab. Det er sandsynligvis via disse gaver til bl.a. udstationerede officerer fra Frankrig og England, at hundene er blevet udbredt til de vestlige lande. Danmarks første Salukier blev importeret i 1930’erne.


Hvad kendetegner Saluki-racen?

Saluki-racen er sund og stærk, og du behøver ikke bekymre dig om arvelige sygdomme. Racens gennemsnitlige levealder er høj, og ofte bliver hunden mellem 10-14 år. Hannerne når en højde på 58-71 cm, mens tæverne bliver ca. 54-57 cm høje. De når en vægt på mellem 14-25 kg. Pelsen hos den almindelige variant er blød og silkeagtig med længere pels på ben, hale og ører. Der findes også en sjældnere korthåret variant, som ikke har behæng. Hunden kræver ikke megen pelspleje udover børstning af øre, hale og ben samt klipning mellem trædepuderne.

Mange års udvælgelse hvad angår racens fysik og jagtegenskaber har skabt en yderst udholdende og robust jagthund, og en del beduiner bruger den stadig til jagt i dag. Hunden jager hovedsageligt på synet, og derfor befinder den sig helst et sted, hvor den har et godt udsyn.

Som en del af mynderacen kan Salukien nå en gennemsnitshastighed på 65 km/t, hvilket gør den til en exceptionel løber. Får den mulighed for det, kan den løbe rundt i timevis, da dens udholdenhed er enormt stor.

Mange synes, at hundene ser meget tynde ud - men sådan skal de være. Deres hofte- og ribben skal være synlige, da for meget kropsfedt forhindrer dem i at løbe i det svimlende høje tempo.


Derfor er Salukien et skønt kæledyr

En Saluki er et udpræget flokdyr, dog interesserer den sig udelukkende for andre artsfæller i myndefamilien. Da de kan have svært ved at være alene, vælger mange at anskaffe sig et par eller flere. Racen knytter sig tæt til sin familie, og nogle skaber en tæt tilknytning til særligt ét medlem af familien. Med denne race får du en kærlig og behagelig selskabshund, der trives i menneskeligt selskab. Dens milde sind gør den velegnet i børnefamilier, og den nyder at hygge indenfor med sine mennesker. Racen kan agere en smule tilbageholdende overfor fremmede, men den bløder hurtigt op, når familien siger god for personen.

Det er en utrolig stolt hund, der udviser meget stor værdighed. Man kan sige, at den har selektiv hørelse, hvilket gør det svært at udføre lydighedsøvelser med den, da den ganske enkelt ikke gider dem. Derfor skal opdragelsen være konsekvent, men venlig og foregå, fra den er helt lille. Især venligheden er essentiel, da du ved at råbe af den vil tage værdigheden fra den - og det gavner absolut ikke. Racen elsker at være aktiv, og de fleste bliver ved med at være det i en høj alder, hvis de får den rette motion og mentale stimulering. De bør således have mulighed for at tage sig nogle sprinteture på indhegnede områder.

Lure-coursing er en rigtig god fysisk og mental motionsform at beskæftige racen med. Man må ikke glemme deres udprægede jagtinstinkt. Der kan nemlig hurtigt gå jagt i den, hvorfor man helst skal undgå at slippe en Saluki løs på uindhegnede steder. Den vil glemme tid og sted, og du vil som ejer få ekstremt svært ved at kalde den til dig. Tidlig træning kan lægge en dæmper på jagtinstinktet, men aldrig slukke det helt.

Find en Saluki til salg på Dyreportal.dk

Er Salukien hunden for dig, kan du her på Dyreportal.dk finde skønne hvalpe og voksne hunde, der vil elske at bo hos dig. Er det rette match der ikke, kan du lave en søgeannonce, hvor du beskriver dine ønsker. Kommende sælgere kan finde annoncen og derefter kontakte dig direkte. Du kan også oprette en gratis kæledyrsagent, der vil give dig besked på mail, når din drømmehund sættes til salg.