FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Sankt bernhardshund

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

På dyreportalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyreannoncer indenfor denne Sankt bernhardshund.

Læs mere i vores leksikon om racen Sankt Bernhardshund.

Køb sankt bernhardshund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.



Sankt Bernhardshund

Sank Bernhardshunden er en stor hunderace som oprindeligt stammer fra Schweiz. Hunden er mest kendt for sin enorme størrelse, men rolige og kærlige sind.



Oprindelse og historie

Sank Bernhardshunden er opkaldt efter Bernard de Menthon, som var en italiensk munk, som tilbage i år 980 anlagde et kloster og et herberg i alperne mellem Italien og Schweiz. Klosteret blev brugt som hjælp til rejsende, som passerede alperne og som havde brug for husly pga. områdets nådesløse bjergterræn og kolde vintervejr. Her begyndte Bernard de Menthon, og klosterets øvrige munke, at opdrætte store og robuste hunde, som var udstyret med en fantastisk lugtesans. Hundene skulle dels fungere som selskabshunde for munkene, men samtidig også til beskyttelse og ikke mindst redningshunde.

Sank Bernhardshunden er i den forbindelse ofte set afbildet med små tønder om halsen indeholdende brændevin eller anden spiritus, men det er faktisk en myte, at den slags skulle have fundet sted. Sank Bernhardshunden, som vi kender den i dag, er dog markant større og har en længere pels, end den hund, som munkene oprindeligt opdrættede.



Udseende og kendetegn

Sank Bernhardshunden er en stor og robust hund, som er kendt for sine lidt sørgmodige øjne og flagrende ører. Hannerne vejer fra ca. 60 kg og helt op til over 80 kg, mens hunnerne er en smule mindre og vejer fra ca. 50 kg til 65 kg. Både hannerne og hunnerne er mellem 65 og 75 cm høje. Sank Bernhardshundens pels er mellemlang og typisk rød og hvid eller stribet.



Mentalitet og adfærd

Trods sine enorme størrelse er Sank Bernhardshunden en rolig, kærlig og mild hund, som er god til familier med børn, som den er meget tålmodig og tolerant overfor. Den er desuden meget trofast overfor sin familie og kan, hvis det kræves, også være vagtsom og beskyttende. Sank Bernhardshunden er ikke en hund, som har et særligt stort aktivitetsbehov. Den skal naturligvis motioneres dagligt, men har ikke behov for mange, lange gåture. Særligt når hunden er i voksealderen, skal man være varsom med at overmotionere den. Grundet sin historie som arbejdshund, holder Sank Bernhardshunden af at blive brugt og have et ”arbejde”. Det kunne fx være at trække en vogn eller lugteopgaver, hvor hunden skal bruge sin eminente lugtesans. En Sank Bernhardshund har ikke noget imod at opholde sig udenfor det meste af dagen, men trives også fint indenfor. Endelig er Sank Bernhardshunden en ganske intelligent hund, som er forholdsvis nem at opdrage. En rolig, venlig og positiv indlæring med masser af belønninger er ofte en opdragelsesmetode, som passer godt til den. Man kan med fordel begynde allerede når hunden er hvalp.



Pleje af Sank Bernhardshund

Sank Bernhardshunden kommer i to forskellige pelsvarianter; en langhåret og en korthåret. Begge har dog en tyk pels med en tæt og beskyttende underuld, og derfor skal begge børstes igennem jævnligt. Et bad i ny og næ er også en god idé. Derudover bør man sørge for, at hunden får tilstrækkeligt med motion. Sank Bernhardshunden er nemlig ikke en særlig aktiv race, og skal derfor gerne motioneres dagligt for at holde sig sund og rask. Den behøver ikke meget motion, men en smule hver dag tilrådes. Neglene klippes efter behov. De skal helst holdes pæne og korte. Endelig skal man passe på, at hunden ikke overanstrenges om sommeren, da den har meget let ved at blive overophedet, hvilket kan føre til hedeslag. Sørg derfor altid for, at hunden har adgang til både skygge og koldt vand om sommeren.



Sundhed og sygdom

Som mange andre store hunderacer, har Sank Bernhardshunden ikke den længste levetid. De bliver som regel under 10 år, men kan dog godt i visse tilfælde blive ældre.