Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af racer som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.
På portalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hundehvalpe som er til salg indenfor denne Schnauzer.
Læs mere i vores leksikon om racen Schnauzer.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En schnauzer er en hunderace som stammer fra Tyskland. Navnet kommer fra det tyske ord for ”snude” og betyder i daglig tale ”overskæg”. Racen har fået dette navn pga. sin særprægede skæggede snude. Der findes tre varianter af schnauzeren; standard, gigant og miniature. Det er standardudgaven, som er den ”originale” schnauzer. Den blev oprindeligt opdrættet til at fange rotter og til at agere vagthund. Sidenhen er miniature og giant-udgaverne blev udviklet. Der findes også eksempler på såkaldte ”toy” og ”teacup” udgaver af schnauzeren. Disse er dog ikke anerkendte varianter, men derimod blot dårligt opdrættede udgaver af miniature-varianten.
Schnauzeren er en gammel hunderace, som kan spores helt tilbage til 1800-tallet. Her var schnauzeren en meget udbredt hunderace i Sydtyskland, hvor den blev brugt til at holde mus, rotter og andre skadedyr ude af staldene. Dengang gik den under navnet ”rattler” eller ”ruhåret pinscher”. I midten af 1800-tallet fik racen dog et nyt navn, schnauzer, pga. sit specielle, buskede skæg. I dag har hunden samme navn, men holdes typisk som familie- og selskabshund.
Standardudgaven af schnauzeren er 45 til 50 cm høj for hanner og 40 – 48 cm høj for hunner. Begge køn vejer mellem 14 og 20 kilo. Det er særligt racens karakteristiske ”overskæg”, samt buskede øjenbryn, den kendes på. Pelsen er mellemlang, kraftig og tæt og er typisk enten sort, grå eller sølvfarvet.
Schnauzeren er gået fra at være en staldhund, som skulle fange rotter, til at være en familie- og selskabshund. Schnauzeren er i dag derfor en mere rolig om omgængelig hund, end dens oprindelige forfædre. Dog har schnauzeren stadig visse af sine gamle instinkter gemt i sig. Den er således stadig formidabel til at fange rotter eller andre skadedyr, og har det samme beslutsomme og selvstændige sind, som racen havde for flere hundrede år siden. Derudover trives racen stadig godt i stalden, og i særdeleshed i selskab med heste. Man behøver dog ikke en stald, for at have en schnauzer. Tværtimod, så trives schnauzeren faktisk godt i de fleste miljøer og omgivelser, og kan holdes uanset om man bor på en gård, i et hus eller sågar i en lejlighed. Schnauzeren er nemlig utrolig tilpasningsdygtig, og tilpasser sig let de fysiske forhold, som den bor under, men også det aktivitetsniveau, som dens ejer har. Schnauzeren kan således både lide at gå lange ture, lege og løse opgaver, men holder også af at ligge på sofaen og hygge sammen med sin familie. Da schnauzeren oprindeligt er avlet til at være en frygtløs og beslutsom rottedræber, er det en hund, som helst skal socialiseres med andre hunde fra den er hvalp.
Schnauzeren er en race, som kræver forholdsvis meget pelspleje. Den er nemlig en såkaldt ”trimmerace” og skal derfor klippes flere gange om året, da den ikke selv fælder. Medmindre man selv ynder at stå for arbejdet, skal man regne med at en hundeklipning hos en hundefrisør koster 500-600 kr. pr. gang, og det er ikke usædvanligt at schnauzeren skal klippes 3-4 gange om året. Til gengæld er den daglige pelspleje begrænset. Her skal schnauzeren blot børstes en gang ugentligt, for at holde hverdagspelsen i orden og flot. Skægget skal dog helst redes dagligt og vaskes efter behov, da det hurtigt bliver snavset.
Schnauzeren er faktisk en af de sundeste hunderacer der findes, viser flere undersøgelser. Der er således ingen kendte genetiske eller medfødte sygdomme forbundet med racen. Racen ældes desuden med ynde, og viser først synlige tegn på alderdom, når den er meget gammel. Dog kan racen, som de fleste andre hunderacer, udvikle cancer hvis den bliver gammel nok. Racens gennemsnitlige levealder er 12 til 14 år.