Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din næste hund her. Se alle salgsannoncer for Sealyham Terrier herunder.
Læs mere i vores leksikon om racen Sealyham Terrier.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En Sealyham Terrier er en hunderace inden for terrier som oprindeligt stammer fra Wales. Den blev udviklet i det 19. århundrede, af en waliser ved navn John Tucker Edwards, på godset Sealyham House i Pembrokeshire, som er et amt i den sydvestlige del af Wales. Godset blev i 1900-tallet brugt som sanatorium og medicinsk anlæg, og var i mange år ejet af Tucker-Edwardes-familien, som blandt andet brugte godset til at opdrætte hunde.
Waliseren, John Tucker-Edwardes, begyndte i 1840’erne at fremavle en terriertype, som skulle fungere som jagt- og brugshund til bl.a. jagt af grævlinger og oddere. Racen skulle derfor være stærk, målbevidst og frygtløs, så den kunne håndtere selv de mest aggressive grævlinger.
Det vides ikke præcis, hvilke hunderacer John Tucker-Edwardes brugte til at fremavle Sealyham Terrieren, men han har formentlig gjort brug af Dandie Dinmonts Terrier, Fox Terrier, Cheshire Terrier og West Highland White Terrier. Efter flere års forsøg, lykkedes det til sidst for John Tucker-Edwardes at skabe en race, med stor jagtivrighed, mod og beslutsomhed. Dengang blev racen blot kaldt ”Edwardes-Terrieren”, men den blev senere officielt anerkendt af den engelske kennelklub under det navn, vi kender den for i dag, nemlig Sealyham Terrier. I Danmark er racen relativt sjælden og der registreres kun ganske få hvert år.
Sealyham Terrieren er en lille til mellemstor terrier med en helt hvid, eller delvist hvid, pels, som dog godt kan have brune, blå eller andre mørke aftegninger på hovedet og ørerne. Pelsen har en tæt underuld, mens dækhårene er stride og ruhårede. Hannerne og hunnerne er ca. lige store og vejer begge omkring 8-9 kg og er omkring 30 cm høje.
Sealyham Terrieren bliver i dag sjældent brugt som jagthund, som den oprindeligt blev avlet til at være. Den bliver derimod primært brugt som familie- og selskabshund. Og selvom mange af racens oprindelige træk efterhånden er blevet avlet mere og mere væk, besidder racen stadig nogle af sine jagtinstinkter og karaktertræk som jagthund. Det er således en meget aktiv og beslutsom race, som godt kan være en smule stædig, ligesom mange andre terrierracer. Det er derfor en hund, som kræver en konsekvent og kærlig opdragelse af sin ejer. En velopdragen Sealyham Terrier er til gengæld en rolig og kærlig hund, som trods sin glæde for aktivitet, sagtens kan holdes i fx lejlighed. Den er kærlig, hengiven og trofast overfor sin familie, men kan dog godt være lidt reserveret overfor fremmede eller andre hunde. Det er derfor vigtigt at socialisere racen fra den er helt lille. Træn også gerne hunden i at være alene hjemme, fra den er hvalp, så den vænner sig til dette. Man skal være forberedt på, at Sealyham Terrieren er en relativt gøende hund, ligesom mange andre terrier, og kan have tendens til at grave i haven, hvis den får lov. Hvis man vælger at holde hunden i en lejlighed, hvor der ikke er mulighed for at grave i haven, er det vigtigt at hunden bliver motioneret dagligt i form af gåture.
Sealyham Terrieren har en mellemlang hård, strid og ru pels som kræver en del pelspleje. Den skal således trimmes flere gange i året, ca. hvert kvartal og gerne børstes ugentligt. Racens lange hår på snuden, hænger desuden ofte ned over munden og har derfor tendens til at blive snavset meget let, og skal derfor jævnligt rengøres.
Generelt er Sealyham Terrieren er en hårdfør race, som er sund og rask. Der er dog set eksempler på hunde, som fødes med enten medfødt døvhed, rygproblemer eller øjensygdomme. Disse tilstande er dog meget sjældne.