FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Sloughi til salg

Er du et erfarent hundemenneske, der ønsker at bringe en aktiv sloughi hjem, er du landet det rette sted. Her på Dyreportal.dk kan du finde salgsannoncer for både sloughi-hvalpe og voksne sloughi-hunde - du ser dem alle nedenfor. Længere nede på siden kan du læse meget mere om racens sind, egenskaber og andet, der er rigtig godt at vide, før du erhverver dig en sloughi som kæledyr.

Køb sloughi

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvor stammer sloughi-racen fra?

Sloughien er en gammel race, der kan spores mere end 2000 år tilbage. Man mener, at racen oprinder fra Mellemøsten, hvorfra den blev bragt til Nordafrika af arabiske nomadestammer. Sloughien er en urhund, som ikke har ændret sig i flere århundreder. Derfor har den dybtliggende og stærke instinkter samt en selvstændighed, der har gjort, at den har kunnet overleve i barske omgivelser med sparsomt tilgængelig mad, vand og skygge. Racen blev oprindeligt avlet til jagt af harer, ræve, gazeller, sjakaler og vilde grise, og beduinerne, der bor i ørkenområder, er særdeles glade og respektfulde over for racen, da den bidrager med at bringe mad på bordet. Efterhånden som man fik forståelse for racen og dens meget stærke instinkter, blev det muligt for indbyggere på andre kontinenter at bringe sloughier hjem. Det har betydet, at racen i dag også opdrættes i Amerika og Europa.


Hvad kendetegner en sloughi?

Sloughien hører under mynderacen, som omfatter hunde, der er skabt til at løbe hurtigt. Mynders fartglæde afspejles i deres udseende. De har en meget slank og elegant kropsbygning med lange ben og en stærk muskulatur, der gør dem i stand til at yde toppræstationer. Sloughien er ligeledes meget høj og slank, og dens store, mørke øjne giver dens udtryk et strejf af melankoli. Hanhundene opnår en højde på ca. 66-72 cm, mens tæverne bliver ca. 61-88 cm høje. Deres idealvægt ligger mellem 20-27 kg. Du kan forvente, at en sund og rask sloughi bliver omkring 12 år gammel.

Deres pels er meget kort og blank og kræver ikke den store pleje. Pelsfarverne veksler mellem alt fra en lys sandfarvet til en rødlig mahogni. Den korte pels giver hundene ganske lidt beskyttelse i lave temperaturer, hvilket gør racen meget kuldskær. Derfor bevæger de sig helst ikke ud i koldt og fugtigt vejr uden et dækken eller andet på. I de arabiske lande er racen elsket som jagthund, men det er forbudt at bruge den til jagt i størstedelen af de vestlige lande. Hunden har dog stadig dybtliggende jagtinstinkter, hvilket du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil have en sloughi i hjemmet.


En sloughi er et hengivent men følsomt kæledyr

Til forskel fra andre mynderacer er sloughien mere reserveret med et følsomt og nervøst sind. Den værdsætter at være i selskab med mennesker, den kender, men den vil ikke være særlig kontaktsøgende. Desuden vil den være meget vagtsom samt afvisende overfor fremmede mennesker, hvis den ikke har omgået dem som hvalp. Tidlig socialisering og miljøtræning er derfor nødvendigt. Racen trives allerbedst i et roligt miljø og i kombination med dens følsomme natur, vil den derfor ikke passe specielt godt ind i en børnefamilie. Den undgår helst børn, hvis ikke den har været vant til dem fra hvalp. Den skal således helst kun være selskabshund hos mennesker, der har en særlig forståelse og interesse for racen.

Pga. sloughiens meget følsomme sind, bør du som ejer være opmærksom på at træne og behandle den med kærlig og blid hånd. Dog er det vigtigt, at den bliver aktiveret, og at den får varieret træning, så dens interesse bliver holdt. Som mynde stiller sloughien store krav til sin motion og aktivitet. Du skal som ejer sørge for, at den får meget bevægelse, men da det er en udholdende race, har du også ansvaret for, at aktiviteten begrænses til motion, der ikke stresser eller overbelaster den. Ofte er nogle få sprinteture på 100-200 meter en rigtig god løsning. En stor indhegning vil være en fordel, så den har mulighed for at løbe frit.


Find en sloughi til salg på Dyreportal.dk

En sloughi kræver meget af sin ejer, men til gengæld får du en utrolig hengiven hund i retur. At blive “godkendt” af en sloughi vil give dig en helt særlig følelse, og mener du, at du kan give hunden alt det, den har brug for, kan du her på Dyreportal.dk finde sloughi-hvalpe og voksne slougher, der søger et roligt og kærligt hjem. Er drømmehunden der ikke blandt annoncerne, kan du let oprette en søgeannonce med dine kæledyrsønsker, som potentielle sælgere kan finde og derefter kontakte dig direkte. Derudover kan du oprette en kæledyrsagent, så du får besked direkte på mail, når en hund, der matcher dine ønsker, sættes til salg.