FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Sydrussisk Ovtcharka til salg

En sydrussisk ovtcharka er en hunderace der ikke finde så mange af i landet, faktisk overhovedet ingen, da det er en af de hunderacer der er forbudt at have i Danmark. Måske skulle du dog alligevel være interesseret i at lære mere om den store hyrdehund, der er avlet til at vogte dyrehold på egen hånd, for at rovdyr eller tyveknægte ikke skal komme for tæt på.

Køb sydrussisk ovtcharka

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En kæmpestor hyrdehund

Den sydrussiske ovtcharka er en kæmpestor hyrdehund der stammer fra Ukraine og det sydlige Rusland som navnet også antyder. Oprindeligt menes racen af stamme fra Spanien, hvor de blev importeret i 1700-tallet. Herfra har avlere videreudviklet på egenskaberne for denne hunderace gennem målrettet avl for at kreere den perfekte vogter til at passe på kreaturer og får på de store sletter. Da der under avlen blev krydset verdens største hunderace, irsk ulvehund, ind i avlsarbejdet, er den sydrussiske ovtcharka af en meget stor størrelse sammenlignet med andre hyrde og cogterhunde.


En hund der er kendt af politiet

En sydrussisk ovtcharka er ikke kun anvendt på de store vidder som vogter til landmændenes dyrehold, men er også kendt af både politiet og militæret. Her blev hundene brugt som vagthunde, men også til at afskrække potentielle fjender og advare armeer om fremmed indtrængen. Det er som udgangspunkt ikke en social hund og fremmede er bestemt ikke velkomne indenfor territoriet. Den kan have tendens til at være aggressiv hvis den føler sig truet, hvilket er en vigtig egenskab som vogter, men som også er elskede egenskaber af politi og militær.


Den udholdende hunderace

En sydrussisk ovtcharka er en udholdende hund, der trods dens størrelse har masser af fart på når det er nødvendigt. Den kan vandre over lange distancer og hele tiden være på forkanten med situationen når den alene skal vogte dyrehold på store områder. Her er der ikke nødvendigvis mulighed for den helt store afslapning og derfor egner den sig også bedst til at være i gang mere eller mindre hele dagen lang. En sydrussisk ovtcharka er derfor heller ikke en oplagt familiehund, da de store energireserver skal tømmes for at den kan være afbalanceret. Hvis det alligevel er tilfældet, er det en hund der kræver meget arbejde i form af socialisering, motion og den helt rette træning med forståelse for hundens natur. 


Derfor er en sydrussisk ovtcharka forbudt

I 2011 udformede og vedtog folketinget en hundeliste med 13 forskellige hunderacer der blev omgående forbudt at erhverve sig i Danmark. Disse hunde er blevet vurderet til at være til fare, grundet deres tendens til aggressivitet. På listen er der både muskelhunde og vogter- samt vagt-hunde med tendens til at være udadreagerende under de rette omstændigheder. Den sydrussiske ovtcharka er endt på listen, da den er avlet til at holde alt fremmed væk fra dyreholdet på de store sletter, uanset hvad det måtte kræve. Det er altså ikke lovligt at avle på den sydrussiske ovtcharka i Danmark, ej heller krydsninger der indeholder gener fra racen. Det er ligeledes ifølge lovgivningen ej heller muligt at sælge eller være i besiddelse af racen.