FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Tysk ruhåret hønsehund

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Her på portalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Tysk ruhåret hønsehund.

Læs mere i vores leksikon om racen Tysk Ruhåret Hønsehund.

Køb tysk ruhåret hønsehund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Tysk ruhåret hønsehund

En tysk ruhåret hønsehund, eller deutsche drahthaar som racen hedder på tysk, er en hunderace inden for jagthunde som oprindeligt stammer fra Tyskland. En ruhåret hønsehund er en såkaldt stående jagthund, hvilket vil sige, at den afsøger terrænet og når vildtet er opsporet, vil dette instinktivt lægge sig ned på jorden for at forsøge at skjule sig, hvorefter hunden bliver stående (står i stand) og markerer overfor jægeren hvor vildtet er.Oprindelse og historie

Den tyske ruhåret hønsehund stammer, nok ikke så overraskende, fra Tyskland. Navnet hønsehund kommer af, at hunden primært anvendes til jagt på hønsefugle som fx fasaner og agerhøns. Mange tror fejlagtigt at de fire typer af hønsehunde; den gamle danske hønsehund, den ruhårede hønsehund, den korthårede hønsehund og den langhårede hønsehund alle er samme race, men blot forskellige varianter. Dette er dog ikke tilfældet. Der er derimod tale om fire forskellige hunderacer, med hvert deres udseende og karakteristika. Den ruhårede hønsehund blev skabt i 1800-tallet i Tyskland. Målet var at skabe en robust og hårdfør jagthund, som skulle bruges til forskellige former for jagt, men også til at opspore skamskudt eller skadet vildt. Den skulle være i stand til både at apportere fra vand og land og samtidig være stærk nok til både at kunne tage kampen op mod ræve og hjorte. Resultatet blev den tyske ruhårede hønsehund som vi kender den i dag, og som er en af de mest populære jagthunderacer - både i hundens oprindelsesland, Tyskland, men også i Danmark.Udseende og kendetegn

En ruhåret hønsehund er en stor hunderace som vejer mellem 27 og 32 kg og er mellem 61 og 68 cm høj. Tæverne er en anelse mindre end hannerne. Pelsen er kort, hård og ru med en god underuld og typisk leverfarvet med hvide aftegninger. Pelsen er desuden vandafvisende og giver derfor hunden en fremragende beskyttelse mod alt slags vejr.

Hunden er især kendt for sit markante skæg, både overskæg og hageskæg samt flagrende ører.Adfærd og karakter

En ruhåret hønsehund er en hund med et udpræget jagtinstinkt og stor jagtglæde. Det er derfor en hund med et stort aktivitetsbehov og med masser af energi. Man behøver ikke nødvendigvis gå på jagt, for at have en ruhåret hønsehund, men så skal man sørge for at aktivere hunden på andre måder. Hunden egner sig derfor godt til den aktive familie, som fx går lange ture eller på anden vis er aktive udenfor, hvor hunden kan deltage. Man skal være forberedt på, at det er en hund som har brug for meget motion hver dag for at trives. Motioneres hunden ikke nok, vil den mistrives og blive rastløs, destruktiv og svær at håndtere. Det er derfor ikke en hund som egner sig til at bo i lejlighed. Den ruhårede hønsehund udgør desuden også en ganske god vagthund, da den har en naturlig skepsis og tilbageholdenhed overfor fremmede. Den vil helt naturligt vogte og passe på sin familie. Hvis hunden er blevet socialiseret fra hvalp, kan den fint med såvel andre hunde, som små børn.Sundhed, sygdom og pleje

En tysk ruhåret hønsehund er en hund med et moderat behov for pelspleje. En børstning i ny og næ efter behov er tilstrækkeligt. Derudover kan pelsen med fordel trimmes en gang eller to om året.

Da pelsen er smudsafvisende, har den sjældent behov for at blive vasket.

Den ruhårede hønsehund er generelt en sund hunderace, som sjældent bliver syg. Det er heller ikke en race som er kendt for at have medfødte eller arvelige sygdomme. Den gennemsnitlige levetid for en ruhåret hønsehund er 9 til 12 år. Har hunden været meget brugt til jagt, kan levetiden være en smule kortere.