Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på portalen kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Vizsla herunder.
Læs mere i vores leksikon om racen Vizsla.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En Vizsla er en hunderace inden for jagthunde, som oprindeligt kommer fra Ungarn. En Vizsla er en stående jagthund, som er en jagthund, som tager stand, når den ser eller får fært af vildtet. I Danmark er racen ikke særligt kendt eller udbredt, selvom Dansk Vizsla Klub blev oprettet i 1982, med henblik på at øge kendskabet til racen i landet.
Vizslaen kaldes også for den “ungarske Vizsla” eller “den ungarske stående jagthund” og er, som navnet også antyder, oprindeligt fra Ungarn. Man mener, at forfædrene til hunden kom til landet i 1700-tallet med nomader fra Østen under folkevandringstiden. Den teori beror bl.a. på at Vizslaens særlige farve formentlig skyldes påvirkning fra tyrkiske jagthunde. Nogle mener sågar, at hunden kom til Ungarn allerede i 1300-tallet, da der her er fundet beskrivelser af såkaldt “gule jagthunde”, som man mener, kan være Vizslaen.
Vizslaen findes i to varianter; en korthåret og en ruhåret. Den korthårede er den klart mest almindelige og udbredte, og er ret almindelig i mange lande. Den ruhårede opstod først i 1930’erne ved at krydse den korthårede Vizsla med tyske ruhårede hønsehunde. Op gennem tiden oplevede man generelt udfordringer med, at Vizslaen blev blandet med andre vesteuropæiske hunderacer, hvorfor man i 1920 oprettede De Ungarske Vizsla-opdrætters Forbund med henblik på at sikre racens overlevelse. I den forbindelse blev de første rigtige stambøger over racen oprettet.
Det lykkedes imidlertid at redde racen og i 1928 blev den første officielle racebeskrivelse af Vizslaen oprettet. Senere, i 1935, godkendte FCI (Fédération Cynologique Internationale) racen som ungarsk nationalhund. I dag er Vizslaen en af de mest udbredte og populære jagthunde i Ungarn.
I 1956 ankom ungarske flygtninge til Danmark som følge af urolighederne i Ungarn. Flere af dem medbragte deres Vizsaler, og således blev racen importeret til Danmark. Disse blev dog primært holdt som almindelig selskabs- og familiehunde og ikke som jagthunde. Først en del år senere, i 1971, begyndte racen at blive opdrættet i Danmark, da gårdejer Erik Bendsen fra Lolland hjembragte en Vizsla fra Ungarn. Op gennem 1990’erne fulgte flere opdrættere trop og der er i dag en god portion Vizsla-opdrættere i Danmark.
Vizslaen er en mellemstor hund, som er mellem 54 og 64 cm høj (alt efter om det er en han eller en hun) og vejer mellem 22 og 30 kg. Vizslaen er altid ensfarvet i forskellige nuancer af gyldenrød. Ved den korthårede variant er pelsen kort og tæt, mens den ved den ruhårede variant er ru, kraftig og tæt. Vizslaen har en elegant, slank og atletisk kropsbygning, som afspejler både harmoni og styrke. Øjnene er rødbrune ligesom pelsen. Det er tilladt ifølge racebeskrivelsen af kupere halen, omend dette ikke er lovligt i Danmark.
Vizslaen er, som de fleste andre jagthunde, en energisk, aktiv og livlig hund. Den er dog mere kontaktsøgende end de fleste andre jagthunde og kan derfor forholdsvis let vænne sig til at være mere en familiehund end en jagthund. Jagtinstinkterne vil dog altid sidde i hunden. Selvom Vizslaen oprindeligt er avlet til jagt, kan den dog sagtens udgøre en fantastisk familiehund - både for familien med og uden børn og med og uden andre dyr. Den er god med alle og let at have med at gøre. Den har dog brug for en god portion motion hver dag - gerne hvor den har mulighed for at løbe frit i fx skoven eller et andet åbent terræn. Forskellige former for lege, opgaver eller udfordringer vil Vizslaen ligeledes elske, så den kan få brugt noget af al sin energi.
De korthårede variant af Vizslaen kræver kun minimal pelspleje. En børstning i ny og næ i fældningsperioderne er som regel tilstrækkeligt.