FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Volpino Italiano

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Hos os har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Volpino Italiano.

Læs mere i vores leksikon om racen Volpino Italiano.

Køb volpino italiano

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Volpino Italiano

En Volpino Italiano er en sjælden hunderace af typen spidshund, som oprindeligt kommer fra Italien. Volpino Italiano er italiensk og betyder direkte oversat ”Lille Italiensk Ræv”.Historie og oprindelse

Volpino Italiano er en gammel hunderace som stammer fra Italien, hvor den kan spores helt tilbage til Romerriget, som var et af de største imperier i verdenshistorien, og bestod helt frem til 1453. Volpino Italiano er dermed en af verdens ældste spidshunde. I Romerriget, og siden oldtiden, har hunden været anvendt som vagthund. Dog ikke i traditionel forstand, hvor den angreb fremmede og uvedkommende, men derimod som et ”alarmsystem”, hvor den alarmerede de store mastiffhunde om at der var fare på færde. Herefter tog de enorme mastiffer sig af resten.

 

Har man en Volpino Italiano, vil man stadig den dag i dag kunne opleve, at den gerne vil sidde i vindueskarme eller andre steder med godt udsyn, og holde øje. Dens fortid som vagthund ligger så dybt i den, at den simpelthen ikke kan lade være. Udover vagthund, blev Volpino Italiano også brugt som hyrdehund af hyrderne samt som selskabshund for særligt de fine folk i oldtidens Rom. Her blev hunden brugt som levende dekorativt ”pynt” grundet sit elegante og smukke udseende. Det siges, at den verdenskendte billedhugger, arkitekt og maler, Michelangelo, var en stor beundrer af racen.

 

Selvom racen var særdeles udbredt i oldtiden, har racens popularitet været dalende i nyere tid. I Italien har man dog gjort en stor indsats for at bevare racen, men stadig den dag i dag er Volpino Italiano ganske sjælden. I Danmark er der kun få opdrættere af racen.Udseende og kendetegn

Volpino Italiano er en meget lille hunderace som kun er mellem 25 og 30 cm høj og vejer 4 til 5 kg. Hunden ser dog en anelse større ud, end den i virkeligheden er, grundet dens store, kraftige og flotte hvide pels. Racen findes dog også i en champagnefarvet udgave samt en rød udgave omend disse er meget sjældne. Særligt den røde variant eksisterer stort set ikke længere.Mentalitet og adfærd

En Volpino Italiano er en lille hund i en stor krop og er således ikke bange for at ”lege med de store” hunde. Den er både frygtløs og hårdfør og kender tydeligvis ikke sin egen beskedne størrelse. En Volpino Italiano kan sagtens dominere hunde, som er markant større end den selv. En Volpino Italiano er generelt en munter og glad hund, som egner sig rigtig godt som familiehund. Den er både kærlig, loyal og hengiven overfor sin familie.

 

Det er dog også en meget livlig, energisk og aktiv race, som kan være meget legesyg. Grundet sin fortid som vagthund, er Volpino Italiano naturligt beskyttende og vogtende og vil altid alarmere sin familie, hvis den føler der er fare på færde. En Volpino Italiano kan trives i de fleste miljøer og under de fleste forhold. Og på grund af sin beskedne størrelse kan den sagtens holdes i fx en lejlighed samt både i byen og på landet, så længe den blot får godt med motion.Pleje af Volpino Italiano

Til trods for sin kraftige og fyldige pels, kræver en Volpino Italiano ikke særligt meget pelspleje. En grundig gennemførstning en gang om ugen, for at undgå mattering, er som regel nok. I fældningsperioderne kan der dog være behov for ekstra børstning. Racen har ikke behov for at blive badet særligt ofte. Et bad max hver anden måned er rigeligt. Udover pelsen bør hundens tænder også efterses en gang i mellem. Små hunde, som en Volpino Italiano, har nemlig tendens til let at få tandsten. En tandrensning hos dyrlægen en gang om året kan derfor være nødvendigt.