FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Welsh Springer Spaniel

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Her på dyreportalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Welsh Springer Spaniel.

Læs mere i vores leksikon om racen Welsh Springer Spaniel.

Køb welsh springer spaniel

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Welsh Springer Spaniel

En Welsh Springer Spaniel er en hunderace inden for spanielfamilien som stammer fra Wales. Racen er en jagthund som er kendt for sit muntre og hengivne sind samt store jagtglæde.

 

Oprindelse og historie

Man ved ikke helt præcis, hvor og hvornår Welsh Springer Spaniel opstod, men man antager at den har eksisteret i Wales i mange hundrede år. Før racen opstod, kendte man dog til en lignende hunderace ved navn Land Spaniel, som deler mange karakteristika med Welsh Springer Spaniel. Denne har eksisteret siden slutningen af 1500-tallet og man mener, at Welsh Springer Spaniel udspringer fra denne race. Welsh Springer Spaniel blev brugt som både jagthund og til at drive kvæg og vogte får. Racen er en såkaldt "starters" jagthund, hvilket betyder, at den blot skulle jage vildtet op, men ikke apportere efter skuddet. Denne disciplin mestrer racen til perfektion.

 

Racen blev anerkendt af den engelske kennelklub som en officiel race i 1902. Før det, blev den sidestillet med Engelsk Springer Spaniel, som den utvivlsomt er i familie med, men som er en anden race. De to racer bliver dog ofte sammenblandet i dag også, selvom der er tale om to forskellige hunde.

 

Udseende og kendetegn

Welsh Springer Spaniel er en lille til mellemstor hund som er ca. 46 til 48 cm høj og vejer mellem 16 og 20 kg. Hannerne er en smule større end hunnerne. Racen er forholdsvis kompakt og solidt bygget, og kan således holde til mange timers hårdt arbejde. Det er da også en race, som elsker at arbejde og som helst skal "bruges" hver dag. Racen findes kun i én godkendt farve, som er hvid med varme kastanierøde aftegninger. Aftegningerne skal ikke have et bestemt mønster. Pelsen er lige og tæt og har en silkeagtig struktur. Pelsen må ikke være hverken ru eller bølget. Krøllet pels er ligeledes uønsket.


 

Adfærd og væremåde

Welsh Springer Spaniel er en meget aktiv og energisk race, hvorfor det kræver både tålmodighed og erfaring at opdrage den. Det anbefales, at man går til hundetræning med hunden fra den er hvalp, så den lærer at lystre – særligt hvis man ikke er en erfaren hundeejer.

Racen bliver dog markant mere afdæmpet og rolig, når den bliver ældre, men som ung er den et energibundt, som kræver en del aktivering og stimulering. Racen har tendens til at knytte sig meget til sin familie, som den vil følge rundt i hjemme og gerne sove sammen med, hvis den får lov. Den kan derfor godt have det lidt svært ved at være alene hjemme. Dette er noget, man skal træne.

 

Som familiehund

Selvom Welsh Springer Spaniel er en udpræget jagthund, kan den også sagtens fungere rigtig godt som familiehund. Man behøver ikke nødvendigvis gå på jagt, for at eje en Welsh Springer Spaniel, men det er en stor fordel, hvis man lever et aktivt liv, så hunden kan få brugt sin energi hver dag. Racen er rigtig glad for børn, om end den ikke er særligt interesseret i fremmede mennesker. Den fungerer desuden udmærket som vagthund, da den nok skal gø og alarmere familien, hvis den hører lyde, som lyder mistænkelige. Det er dog vigtigt at hunden socialiseres fra den er hvalp, da den ellers godt kan risikere at blive sky overfor fremmede.

 

Sundhed, sygdom og pleje

Welsh Springer Spaniel har generelt et rigtig godt helbred, men kan i sjældne tilfælde lide af underudviklet hofteskål (hoftedysplasi). Derudover har racen forholdsvis let ved at få øre- og øjeninfektioner. Hundens pels bør gennembørstes mindst én gang om ugen, og gerne trimmes 3-4 gange om året. Den vigtigste pleje af hunden er dog, at den får motion nok og bliver aktiveret og stimuleret på daglig basis.