FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Welsh Terrier

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af racer som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

Her hos os har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Welsh Terrier.

Læs mere i vores leksikon om racen Welsh Terrier.

Køb welsh terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Welsh Terrier

En Welsh Terrier er en hunderace inden for typen terrier, som kommer fra Wales. Racen har eksisteret siden 1800-tallet og er således en af de ældste terrierracer. Racen blev oprindeligt avlet til jagt, men i dag bruges den mest som almindelig familiehund.

 

Oprindelse og historie

Welsh Terrieren blev fremavlet i Wales i 1800-tallet med henblik på at skabe en jagthund, som var velegnet til jagt på bl.a. ræve, oddere, fugle og grævlinger. På grund af racens relativt beskedne størrelse på kun ca. 40 cm i højden og en vægt på omkring 10 kg, var den i stand til at kravle ind i de huler og gange som dyrene boede eller gemte sig i og skræmme dem ud så jægeren kunne skyde dem – lidt i stil med en gravhund. Racen blev desuden også anvendt som rottefænger, og til at fange og dræbe andre skadedyr.

 

Racen stamfader er Old English Black and Tan terrier, som er en uddød hunderace som har eksisteret i England siden 1300-tallet. Racen blev allerede anerkendt som en officiel race i 1887 hvorefter den hurtigt begyndte at blive udbredt til de øvrige europæiske lande samt USA.

 

Gennem tiden har mange store personligheder haft Welsh Terrier, fx den tidligere amerikanske præsident, John F. Kennedy, som havde en Welsh Terrier ved navn Charlie. Derudover havde Storbritanniens tidligere premierminister, Clement Attlee, en Welsh Terrier som angiveligt hed Ting. I dag anvendes racen sjældent som jagthund, men derimod hyppigt som selskabs- og familiehund. Racen er desuden også ganske velegnet til forskellige former for hundesport, fx agility og sporarbejde.

 

Udseende og kendetegn

En Welsh Terrier er en lille til mellemstor hund, som er ca. 39 til 40 cm høj og vejer mellem 9 og 10 kg for begge køn. I enkelte tilfælde kan de dog veje helt op til 15 kg. Hunden er særligt kendt for sit firkantede og aflange hoved. Både ørerne og øjnene er små. Hunden har et på mange måder firkantet udtryk, som er det, der særligt karakteriserer den.

 

Pelsen består af to lag; en isolerende og varmende underuld samt en snavs- og vandafvisende, beskyttende og ru ydrepels. Pelsfarven er rødgul men med en sort ryg og hvide pletter på brystet.

 

Adfærd og mentalitet

En Welsh Terrier er, som navnet også antyder, en terrier, og derfor har den mange af de klassiske terrierkaraktertræk. Dette værende bl.a. en stor grad af stædighed samt et stort jagtinstinkt. Racen er også meget livlig og energisk, ligesom de fleste andre terrierracer. Endelig er det en hund, som godt kan være lidt strid overfor andre hunde – særligt hvis den ikke er blevet socialiseres som hvalp. Som en rigtig terrier, går den ikke i vejen for en slåskamp og vil gerne styre og bestemme.

 

I de rigtige hænder og under de rigtige omstændigheder, er en Welsh Terrier dog en kærlig og venlig hund, som egner sig godt som familiehund og er god til børn. Den kan dog godt være en smule skeptisk overfor fremmede, om end den ikke er synderligt gøende, som terrier ellers godt kan være. Det er en hund, som gerne vil lære og som sagtens kan opdrages, men det kræver, at man er konsekvent. Det tager tid og tålmodighed at opdrage en Welsh Terrier og det kræver masser af belønninger.

 

Pleje

En Welsh Terrier er en hunderace, som har et moderat behov for pelspleje. Pelsen skal helst trimmes et par gange om året og derudover børstes jævnligt. Til gengæld fælder racen kun begrænset.

 


Sundhed og sygdom

Overordnet set er en Welsh Terrier en sund og rask race. I enkelte og sjældne tilfælde ses der dog eksempler på hunde som lider af øjen- eller hudproblemer. Den gennemsnitlige levealder er 10 til 14 år.