FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Yorkshire terrier

Racen er en verdens allermindste hunde, det kan godt være det er en lille hund men den har en stor personlighed, udover den er meget klog er den ekstremt nysgerrig. På siden finder du både hunde og hvalpe til salg indenfor racen, vi videreformidler kontakten mellem sælger og køber, som skaber en tryg dyrehandel.

Leder du efter information om hundes karaktertræk eller pelspleje kan læse mere om det i bunden af siden, det er altid en god ide at læse om racen før man beslutter sig for hvilken hunderace man skal forøge sin familie med.

Læs mere i vores leksikon om racen Yorkshire Terrier.

Køb yorkshire terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Yorkshire terrier

En Yorkshire Terrier er en lille hunderace inden for typen terrier. Det er en af de mindste hunderacer der findes. Verdens mindste hund var en yorkshire terrier, og var kun på størrelse med en knyttet hånd.

 


Oprindelse og historie

Yorkshire Terrieren blev skabt i Yorkshire i England, som er Englands største grevskab med Leeds og Sheffield som de største byer. Den blev skabt i midten af det 19. århundrede, dvs. omkring 1850'erne. Formålet var at skabe en race, som kunne hjælpe arbejdsklassen med at bekæmpe rotter i både hjemmet, men også på arbejdspladser som fx mineskater, uldfabrikker osv. Andre mener, at hunden blev fremavlet som selskabshund til middelklassen, som ikke havde pladsen til at holde store hunde, men som gerne ville have en følgesvend alligevel.

 

Da der ikke længere var samme behov for hunde til at dræbe rotter, blev hunden populær som udstillingshund. Her kunne de fattige arbejdere i stedet tjene gode penge på at avle racen, som det finere folk så købte som udstillingshund og selskabshund. Særligt de fine damer fra adlen, var særdeles glade for hunden. Det er særligt i forbindelse med hundens tid som udstillingshund, at den har fået sin lange pels. De oprindelige yorkshire terrier, som blev brugt som rottedræber, havde ikke den samme lange pels, og var i øvrigt også væsentlig større, end den yorkshire terrier vi kender i dag.

 

Racen blev officielt anerkendt i 1886 og er i dag en af de mest populære miniaturehunde i hele Storbritannien.

 

Udseende og kendetegn

Yorkshire Terrier er en meget lille hunderace, med en højde på kun ca. 15 til 25 cm og en kropsvægt på max 3,1 kg. Et af racens mest karakteristiske træk er pelsen, som er lang, fin og blød og uden underuld. Den fælder derfor ikke, men skal derimod klippes, hvis ikke man ønsker, at pelsen skal blive meget lang.

 

På grund af dens manglende underuld, har den også tendens til at fryse om vinteren, hvorfor det kan være en god idé at købe en lille frakke til den. Når man ser folk klæde deres yorkshire terrier på, er det altså ikke kun for sjov, men også fordi, at racens ellers fryser, når det er koldt uden for. Hvis ikke man klipper hundens pandehår, kan man også med fordel sætte en lille elestik i dens hår, så håret ikke ryger ned foran øjnene.

 

Hvis man ønsker, at den skal have opretstående ører, som for de flestes vedkommende er det mest charmerende, og det, som ser mest "vakt" ud, så skal man trimme håret på ørene mens hunden er hvalp, da håret ellers vil tynge ørerne ned, så de ikke bliver opretstående.

 

Adfærd og mentalitet

En yorkshire terrier er en klassisk terrier; den er stædig og beslutsom, men også modig og lidt af en hidsigprop. Den er således ikke bange for andre hunde, heller ikke selvom de er markant større end den selv. En yorkshire terrier kan sagtens dominere end langt større hunde.

 

Til gengæld er yorkshire terrier også en meget intelligent hund, som let og hurtigt lærer kommandoer og tricks. Det er også en hund, som elsker at putte og nusse med sin ejer. Sætter man sig i sofaen, vil den elske at komme op og ligge på dit skød imens.

 

Pelspleje og øvrig pleje

En yorkshire terrier kræver en hel del pelspleje. Dels skal pelsen børstes jævnligt, gerne dagligt, for ikke at sammenfiltre, og dels skal pelsen trimmes for ikke at blive for lang. Man kan gøre det selv, eller man kan gå til hundefrisør. Derudover kan en yorkshire terrier også have tendens til at tisse lidt på sig selv, når den er ude. Det skyldes at dens hår er så langt, at den faktisk ikke kan undgå det.

 

 

Endelig kan yorkshire terrier have tendens til dårlige tænder, hvilket bl.a. skyldes, at de ikke er så gode til at bruge dem. De sluger hellere deres mad. Giv derfor gerne hunden nogle tyggeben eller andre godbidder, som kræver lidt arbejde, hvor den tvinges til at bruge tænderne.